Sastojci
Podloga:
250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
395 gr kondenziranoga mlijeka
7 gr zelatine u granulama/prahu
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv – Crveni Sloj:
2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?
Priprema:
Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)…
U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati). Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti…
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka…
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne…
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naraFski ako volite).
Izvor: coolinarika.com
Podloga:
250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
395 gr kondenziranoga mlijeka
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv – Crveni Sloj:
2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?
Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)…
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka…
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne…
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naraFski ako volite).
Nema komentara:
Objavi komentar