četvrtak, 11. svibnja 2017.

RAFAELO TORTA – KRALJICA MEĐU TORTAMA, ZA 25 MINUTA GOTOVA!



SASTOJCI:
Za biskvit:
◾7 bjelanjaka
◾150 g šećera
◾1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
◾1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
◾70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
◾150 g Kokosova brašna Dolcela
Za kremu:
◾7 žumanjaka
◾2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
◾700 ml mlijeka
◾100 g maslaca
◾100 g šećera u prahu
◾500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
◾12 komada petit beurre keksa
◾oko 100 ml mlijeka
◾2-3 žlice arome ruma ili vanilije
Za posipanje:
◾50 g kokosova brašna
PRIPREMA:
Za biskvit:
1. Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
.
Za kremu:
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
POSLUŽIVANJE
Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.
SAVJET:
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar