nedjelja, 21. svibnja 2017.

PITA SA MAKOM I ORASIMA ( POSNA)



SASTOJCI
Za kore
2,5 dl gazirane vode
2 kašike šećera
2,5 dl ulja
1 kašika suvog kvasca
600 g brašna
Za fil sa makom
250 g mlevenog maka
125 g šećera u prahu
150 g džema od šljiva
Za fil od oraha
250 g mlevenih oraha
125 g šećera u prahu
150 g džema od kajsija
Za premazivanje pite
džem od kajsija
mleveni orasi
PRIPREMA
U 2,5 dl mlake gazirane vode staviti kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta, dodati 2 kašike šećera, 2,5 dl ulja i brašna.
Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 3 dela.
Pomešati 250 g mlevenog maka sa 125 g šećera u prahu.
Pomešati 250 g mlevenih oraha sa 125 g šećera u prahu.
Razvaljati jedan deo testa staviti u podmazan kalup za pečenje veličine 20×35 cm, preko premazati 150 g džema od šljiva i rasporediti mešavinu od mlevenog maka i šećera.
Preko satviti drugu razvaljanu koru, pa premazati džemom od kajsija i preko posuti mešavinu mlevenih oraha i šećera.
Razvaljati treću koru i staviti preko.
Ostaviti da stane 30 minuta, na par mesta izbockati do dna čačkalicon i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da sloj od mlevenog maka bude gore.
Još toplu pitu premazati sa džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar