Sastojci 2 osobe
3 žlice (30g) zobenih pahuljica
1 žlica (10g) kokosovog brašna
1 žlica chia sjemenki
1 žlica (20g) ekstra djevičanskog kokosovog ulja
30 g čokolade (vrsta po želji)
1 mala žličica meda (ili namaz po želji)
Priprema
1.
Tostirajte zobene pahuljice i kokos na suhoj tavi.
(Vrlo brzo ide, kad se tava zagrije, zobene i kokos kratko promješajte da zamirišu, kokos postane zlaćan i to je to)
Prebacite u zdjelicu pa dodati 1 žlicu chia sjemenki (ili bilo koje druge sjemenke koje volite).
2.
Na laganoj vatri otopit kokosovo ulje i čokoladu, skloniti odmah s vatre i umješati med.
Odmah prelijati preko zobenih, kokosa i chie i brzo promješati.
Bit će gusto- tako treba- samo dobro promješajte da čokolada dođee svugdje.
3.
Puniti kalupiće i zamrznuti da se sve stegne.
Nakon vađenja ove čokoladice možete čuvati na suhom mjestu, može i na sobnoj temperaturi ali kad dođu vrućine ipak u frižideru.
(Spremam ih kutijicu s poklopcem pa je u rezervi kad zatreba mala slatka doza energije )
3 žlice (30g) zobenih pahuljica
1 žlica (10g) kokosovog brašna
1 žlica chia sjemenki
1 žlica (20g) ekstra djevičanskog kokosovog ulja
30 g čokolade (vrsta po želji)
1 mala žličica meda (ili namaz po želji)
Priprema
1.
Tostirajte zobene pahuljice i kokos na suhoj tavi.
(Vrlo brzo ide, kad se tava zagrije, zobene i kokos kratko promješajte da zamirišu, kokos postane zlaćan i to je to)
Prebacite u zdjelicu pa dodati 1 žlicu chia sjemenki (ili bilo koje druge sjemenke koje volite).
2.
Na laganoj vatri otopit kokosovo ulje i čokoladu, skloniti odmah s vatre i umješati med.
Odmah prelijati preko zobenih, kokosa i chie i brzo promješati.
Bit će gusto- tako treba- samo dobro promješajte da čokolada dođee svugdje.
3.
Puniti kalupiće i zamrznuti da se sve stegne.
Nakon vađenja ove čokoladice možete čuvati na suhom mjestu, može i na sobnoj temperaturi ali kad dođu vrućine ipak u frižideru.
(Spremam ih kutijicu s poklopcem pa je u rezervi kad zatreba mala slatka doza energije )
4.
+
+
Posluživanje
Isprobano i sa žlicom lino lade kokos, nougat i pekmezom čak, koje sam rastopila zajedno sa čokoladom
Mogućnosti su razne, uz dodatak začina, brusnica, kikiriki namaza itd.
Mašti na volju pa uživajte!
Isprobano i sa žlicom lino lade kokos, nougat i pekmezom čak, koje sam rastopila zajedno sa čokoladom
Mogućnosti su razne, uz dodatak začina, brusnica, kikiriki namaza itd.
Mašti na volju pa uživajte!
Upozorenje: od ove mase ispadne 10-ak malih srčeka :)))
IZVOR:coolinnarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar