Sočan kolač s višnjama
Sastojci
5 jaja
300 g šećera
2oo g jogurta
150 g ulja
Sastojci
5 jaja
300 g šećera
2oo g jogurta
150 g ulja
270 g brašna
1 pzp.
450 g Ledo smrznutih višanja
iprema
1.
Umutiti bjelanca u snijeg pa dodavati šećer i mutiti na jednu stranu dok se ne dobije snijeg kao za kokice.
2.
Špatulom dodati žumanca, promiješati zatim sve druge sastojke (nikako miješati mikserom).
3.
Dobro sjedinjeno tijesto izliti u pleh koji ste prethodno podmazali uljem i pobrašnjavili.
Poredati po kolaču višnje i malo ih utisnuti u tijesto kako ne bi ostale na površini i zagorile. Ne previše jer će pasti na na dno.
1 pzp.
450 g Ledo smrznutih višanja
iprema
1.
Umutiti bjelanca u snijeg pa dodavati šećer i mutiti na jednu stranu dok se ne dobije snijeg kao za kokice.
2.
Špatulom dodati žumanca, promiješati zatim sve druge sastojke (nikako miješati mikserom).
3.
Dobro sjedinjeno tijesto izliti u pleh koji ste prethodno podmazali uljem i pobrašnjavili.
Poredati po kolaču višnje i malo ih utisnuti u tijesto kako ne bi ostale na površini i zagorile. Ne previše jer će pasti na na dno.
4.
Zagrijati pećnicu na 200° peći tako 5 min. Zatim smanjiti na 180° i kada kolač fino porumeni kao da je gotov smanjiti na 150° – više sušiti.
Peći oko 35 – 40 min. Provjeriti čačkalicom.
Zagrijati pećnicu na 200° peći tako 5 min. Zatim smanjiti na 180° i kada kolač fino porumeni kao da je gotov smanjiti na 150° – više sušiti.
Peći oko 35 – 40 min. Provjeriti čačkalicom.
Posluživanje
Kolač ostaviti da se malo ohladi zatim ga obilno posuti mljevenih šećerom. Možete ubaciti i vanilij šećer.
Dobar tek
Kolač ostaviti da se malo ohladi zatim ga obilno posuti mljevenih šećerom. Možete ubaciti i vanilij šećer.
Dobar tek
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar