Sastojci:
Testo
20 g kvasca
1 kašičica šećera
150 ml mleka
30 g putera
1 jaje
prstohvat soli
350 g brašna
20 g kvasca
1 kašičica šećera
150 ml mleka
30 g putera
1 jaje
prstohvat soli
350 g brašna
Nadev
200 g nugat krema
200 g nugat krema
Priprema:
1. Kvasac preliti mlakim mlekom s kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešanje sipati polovinu brašna, dodati so, istopljen puter, umućeno jaje i nadošao kvasac, te umesiti testo uz dodavanje preostale količine brašna. Pokriti posudu providnom folijom i ostaviti na toplom da naraste.
3. Nadošlo testo premesiti pa podeliti na osam jednakih delova. Svaku lopticu rukom rastanjiti u pogačicu, na sredinu staviti punu kašiku nugat krema, te krajeve skupiti i spojiti kao zavežljaj.
4. Posuti brašnom, oklagijom razviti u elipsu, sredinu zaseći na tračice širine 1 cm, ali pazeći da ivice testa ostanu cele.
5. Pažljivo urolati dužom stranom, pa dobiveni rolat saviti u krug i sastaviti krajeve.
6. Dobijene venčiće ređati u papirom za pečenje postavljen pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180ºC dok lepo ne porumene.
2. U posudu za mešanje sipati polovinu brašna, dodati so, istopljen puter, umućeno jaje i nadošao kvasac, te umesiti testo uz dodavanje preostale količine brašna. Pokriti posudu providnom folijom i ostaviti na toplom da naraste.
3. Nadošlo testo premesiti pa podeliti na osam jednakih delova. Svaku lopticu rukom rastanjiti u pogačicu, na sredinu staviti punu kašiku nugat krema, te krajeve skupiti i spojiti kao zavežljaj.
4. Posuti brašnom, oklagijom razviti u elipsu, sredinu zaseći na tračice širine 1 cm, ali pazeći da ivice testa ostanu cele.
5. Pažljivo urolati dužom stranom, pa dobiveni rolat saviti u krug i sastaviti krajeve.
6. Dobijene venčiće ređati u papirom za pečenje postavljen pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180ºC dok lepo ne porumene.
IZVOR:posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar