Sastojci:
6 jabuka
1,5 l vode
300 g šećera
1 limun
5 karanfilića
1 štapić cimeta
2 kašike ruma
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
6 jabuka
1,5 l vode
300 g šećera
1 limun
5 karanfilića
1 štapić cimeta
2 kašike ruma
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
Preliv
50 g čokolade
6 jezgra oraha
50 g čokolade
6 jezgra oraha
Priprema:
1. U vodi rastopite šećer na umerenoj temperaturi. Dodajte limun isečen na kolutove, karanfilić, cimet i rum. Ostavite da provri.
2. Jabuke ogulite, a potom okruglim nožem izdubite sredinu ili samo kašičicom izdubite, a dno poravnajte da bi jabuke stajale pravo.
3. Očišćene jabuke spustite u ključali sirup i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta dok blago ne omekšaju. Rešetkastom kašikom ih izvadite i ostavite da se ocede, a sirup sačuvajte.
4. Otopite 100 g čokolade na pari, pa je pomešajte s mlevenim orasima.
5. Smesom napunite jabuke i ostavite u frižideru da se ohlade.
6. Preostalu čokoladu rastopite na pari, prelijte preko jabuka i na vrh stavite po jedno jezgro oraha.
1. U vodi rastopite šećer na umerenoj temperaturi. Dodajte limun isečen na kolutove, karanfilić, cimet i rum. Ostavite da provri.
2. Jabuke ogulite, a potom okruglim nožem izdubite sredinu ili samo kašičicom izdubite, a dno poravnajte da bi jabuke stajale pravo.
3. Očišćene jabuke spustite u ključali sirup i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta dok blago ne omekšaju. Rešetkastom kašikom ih izvadite i ostavite da se ocede, a sirup sačuvajte.
4. Otopite 100 g čokolade na pari, pa je pomešajte s mlevenim orasima.
5. Smesom napunite jabuke i ostavite u frižideru da se ohlade.
6. Preostalu čokoladu rastopite na pari, prelijte preko jabuka i na vrh stavite po jedno jezgro oraha.
IZVOR:posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar