srijeda, 7. lipnja 2017.

Kolač sa makom i jogurtom



Sastojci:
2 jogurta
2 čaše brašna
1 čaša griza
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
100 gr. maka
1 prasak za pecivo
1 vanilin šećer
Priprema
1.
U činiju sipati jogurt, pa dodati sve navedene sastoje, lagano i dobro izmešajte i sipajte u okrugli pleh ( 28 sm) koji ste pouljili i pobrašnjivili, ili stavili kuvarski papir.
Protresite da se masa izjednači po plehu pa stavite da se peče na 180 stepeni C 40 min dok ne porumeni i odvoji se od pleha. Vruć kolać prelite glazurom od čokolade i pustite da se sasvim ohladi pa ga isecite na štangle…
Napomena:
Čaše od jogurta nemojte puniti sa brašnom i grizom do dovrha već samo do venca, a ako Vam ne
bude onako redje dodajte malo mleka…
Posluživanje
Ohladjen kolač seći na štangle i sladiti
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar