Za sve ljubitelje schoko bons-a :))
Sastojci
Biskvit
175 g GLATKOG BRAŠNA
6 JAJA
100 g ŠEĆERA
40 g OTOPLJENOG MASLACA
1 PRAŠAK ZA PECIVO
100 g MLJEVENIH LJEŠNJAKA
Krema
1 limenka KONDENZIRANOG MLIJEKA
250 g MASCARPONE SIRA
200 ml VRHNJA ZA ŠLAG
100 g SJECKANIH LJEŠNJAKA
1 KREMFIX
GLAZURA
300 ml VRHNJA ZA ŠLAH
200 g ČOKOLADE ZA KUHANJE
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Umutiti posebno žumanjke i bjelanjke. U žumanje dodati šećer i pjenasto umutit. Zatim dodati sve ostale sastojke osim bjelanjaka koje dodamo na kraju, ručno mješajući s ostatkom. U kalup za torte promjera 24 cm uliti smjesu te staviti peći na 180 stupnjeva, cca 30 min.
2.
S obzirom da kod nas nema za kupiti kondenzirano mlijeko, napravila sam ga prema slijedećem receptu: 200g mlijeka u prahu, 120ml tople vode, 40g šećera u prahu i 30g maslaca (sve zajedno se dobro razradi u blenderu).
Nakon što ste napravili kondenzirano mlijeko i dobro ga ohladili, razmutite vrhnje za šlag kojem dodate mascarpone i OHLAĐENO kondenzirano mlijeko te na kraju kremfix. Nakon što dodate sve navedeno, ručno umješajte lješnjake.
3.
Za glazuru zagrijte vrhnje za šlag te njime prelijte čokoladu da se otopi i stavite u frižider na cca 1h da se glazura ohladi i da njome možete ukrasiti tortu.
4.
Nakon što je bikvit pečen, potrebno ga je prerezati na 3 dijela i početi sa slaganjem – biskvit – krema – biskvit – krema – biskvit. I na kraju preliti glazurom i ukrasti po želji. DOBAR TEK!
Sastojci
Biskvit
175 g GLATKOG BRAŠNA
6 JAJA
100 g ŠEĆERA
40 g OTOPLJENOG MASLACA
1 PRAŠAK ZA PECIVO
100 g MLJEVENIH LJEŠNJAKA
Krema
1 limenka KONDENZIRANOG MLIJEKA
250 g MASCARPONE SIRA
200 ml VRHNJA ZA ŠLAG
100 g SJECKANIH LJEŠNJAKA
1 KREMFIX
GLAZURA
300 ml VRHNJA ZA ŠLAH
200 g ČOKOLADE ZA KUHANJE
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Umutiti posebno žumanjke i bjelanjke. U žumanje dodati šećer i pjenasto umutit. Zatim dodati sve ostale sastojke osim bjelanjaka koje dodamo na kraju, ručno mješajući s ostatkom. U kalup za torte promjera 24 cm uliti smjesu te staviti peći na 180 stupnjeva, cca 30 min.
2.
S obzirom da kod nas nema za kupiti kondenzirano mlijeko, napravila sam ga prema slijedećem receptu: 200g mlijeka u prahu, 120ml tople vode, 40g šećera u prahu i 30g maslaca (sve zajedno se dobro razradi u blenderu).
Nakon što ste napravili kondenzirano mlijeko i dobro ga ohladili, razmutite vrhnje za šlag kojem dodate mascarpone i OHLAĐENO kondenzirano mlijeko te na kraju kremfix. Nakon što dodate sve navedeno, ručno umješajte lješnjake.
3.
Za glazuru zagrijte vrhnje za šlag te njime prelijte čokoladu da se otopi i stavite u frižider na cca 1h da se glazura ohladi i da njome možete ukrasiti tortu.
4.
Nakon što je bikvit pečen, potrebno ga je prerezati na 3 dijela i početi sa slaganjem – biskvit – krema – biskvit – krema – biskvit. I na kraju preliti glazurom i ukrasti po želji. DOBAR TEK!
http://trendistyle.info
Nema komentara:
Objavi komentar