četvrtak, 4. siječnja 2018.

KARAMEL KOKOS ROLAT UZ KAFICU



Sastojci
Karamel Fil
100 g šećera
175 ml vode
150 g mljevenog keksa
Žuti fil
100 g šećera
100 g maslaca ili margarina
3 kašike vode
100 g mlijeka u prahu
4 kašike kokosa
1 list oblatne
Priprema
1.
Karamel fil: Šećer karamelizovati na umjerenoj temperaturi.Kada postane karamel dodati vodu i kuhati 2-3 min dok se sav karamel ne istopi u vodi.Odmah istresti mljeveni keks, izmješati i rasporediti preko oblatne.
2.
Žuti fil: Staviti maslac, šećer i vodu da se maslac i šećer istope.Skloniti sa vatre i u vrelo umiješati mlijeko u prahu i kokos.Sačekati minutu-dvije, pa nanijeti preko karamel fila.Ostaviti oko 5 min. da se prohladi pa lagano uvijati oblatnu.
3.
Nije potrebno vlažiti prethodno list oblatne jer se nanose topli filovi i tako omekša.Uviti u foliju i ostaviti najbolje preko noći u frižider.
http://receptilijekovisavjeti.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar