Sastojci
Biskvit
375g naranče (s korom)
6 jaja
1 žlićica praška za pecivo
1/2 žlićice sode bikarbone
280g poprženih mljevenih badema
250g šećera
Biskvit
375g naranče (s korom)
6 jaja
1 žlićica praška za pecivo
1/2 žlićice sode bikarbone
280g poprženih mljevenih badema
250g šećera
1 kesica rum šećera (ili vanilin šećer i kap ruma)
1 kesica (55g) dolcela premium pudinga
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice nutelle
1 kesica (55g) dolcela premium pudinga
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice nutelle
Krema
300ml mlijeka
4 žlice brašna
125g omekšalog maslaca
80g šećera u prahu (može i manje)
1 jaje
200g nutelle (ili 4 veeelike žlice nutelle ;))
kap ruma (ako želite)
300ml mlijeka
4 žlice brašna
125g omekšalog maslaca
80g šećera u prahu (može i manje)
1 jaje
200g nutelle (ili 4 veeelike žlice nutelle ;))
kap ruma (ako želite)
Ganache
200ml vrhnja za šlag
1 žlica meda
25g maslaca sobne temperature
200g tamne čokolade
žlica konjaka
200ml vrhnja za šlag
1 žlica meda
25g maslaca sobne temperature
200g tamne čokolade
žlica konjaka
Priprema
1.
Pišem redom kojim sam ja radila
1.
Pišem redom kojim sam ja radila
2.
Najprije skuhat naranče (to vam bude ili 1 velika ili 2 manje).
Stavit ih u hladnu vodu, kad voda uzavre kuhat poklopljeno nekih sat vremena izlit vodu, ulit opet hladnu vodu i kuhat još 1 sat, povremeno pogledajte možda ćete moram nadolit malo vode, jer ishlapi.
Kuhane naranče izvadit iz vode nasjeckat i ohladit (izvadit koštice) i samljet u multi praktiku.
Najprije skuhat naranče (to vam bude ili 1 velika ili 2 manje).
Stavit ih u hladnu vodu, kad voda uzavre kuhat poklopljeno nekih sat vremena izlit vodu, ulit opet hladnu vodu i kuhat još 1 sat, povremeno pogledajte možda ćete moram nadolit malo vode, jer ishlapi.
Kuhane naranče izvadit iz vode nasjeckat i ohladit (izvadit koštice) i samljet u multi praktiku.
– Popržit bademe (ili na tavi ili u pećnici) i fino, sitno ih sameljite.
– Zagrijat pećnicu na 180°C
– Okrugli kalup promjera 24cm obložit masnim papirom i stranice namazat maslacem.
-Jaja odvojit i ulupat bjelanjke u snijeg
-Izmiksane naranče prebacit u posudu i dodat sve ostale sastoje (žumanjke (jedno po jedno), šećer, bademe, puding, prašak za pecivo (to prosijte) sodu bikarbonu, nutellu i dobro izmiješat i dodat snijeg od bjelanjaka.
– Prebacit u kalup i pecite 1 sat. (nakon 45minuta provjerite, možda ćete morat stavit papir za pečenje preko biskvita da ne izgori, ja sam pokrila nakon 45min i pekla 1 sat (sve ukupno) i bila je savršena 
– Pečeni biskvit OHLADITE u kalupu !!!
3.
Dok se biskvit peče i hladi skuhajte kremu.
Dok se biskvit peče i hladi skuhajte kremu.
-Pomiješajte brašno s malo mlijeka i jajem, a ostatak mljeka i šećer zagrijte do vrenja.
Kad uzavre dodajte smjesu mlijeka, brašna i jaja i uz stalno miješanje kuhajte dok ne provre.
Kremu ohladit.
Izmiksajte maslac i nutellu i dodajte hladnoj kremoj, sve lijepo izmiksajte.
4.
Biskvit izvadite iz kalupa i prerezat ga, stavite biskvit na tacnu i oko njega obruč za torte…na biskvit namažite pola kreme, poklopite drugim djelom bisvita i namazat ostatak kreme.
Ostavit da se dobro stegne i ohladi.
5.
Kad je torta stegnuta izvadit je iz kalupa i pripremit ganache.
Kad uzavre dodajte smjesu mlijeka, brašna i jaja i uz stalno miješanje kuhajte dok ne provre.
Kremu ohladit.
Izmiksajte maslac i nutellu i dodajte hladnoj kremoj, sve lijepo izmiksajte.
4.
Biskvit izvadite iz kalupa i prerezat ga, stavite biskvit na tacnu i oko njega obruč za torte…na biskvit namažite pola kreme, poklopite drugim djelom bisvita i namazat ostatak kreme.
Ostavit da se dobro stegne i ohladi.
5.
Kad je torta stegnuta izvadit je iz kalupa i pripremit ganache.
6.
Ganache:
Čokoladu nasjeckat što sitnije.
Vrhnje s medom zagrijat do vrenja i prelit po čokoladi, dodat na kocke nasjeckan maslac, promiješat da se sve dobro sjedini i ostavite nekih 15-20min i prelit tortu.
Ganache:
Čokoladu nasjeckat što sitnije.
Vrhnje s medom zagrijat do vrenja i prelit po čokoladi, dodat na kocke nasjeckan maslac, promiješat da se sve dobro sjedini i ostavite nekih 15-20min i prelit tortu.
7.
Ja sam tortu ostavila par sati prije posluživanja da se ganache dobro stegne.
I UŽIVAJTE !!! ♥
Ja sam tortu ostavila par sati prije posluživanja da se ganache dobro stegne.
I UŽIVAJTE !!! ♥
Posluživanje
Original recept od renci11 za biskvit i original recept za kremu.
Original recept od renci11 za biskvit i original recept za kremu.
Recnci11 hvala puno što si mi dala zeleno svjetlo da napišem recept :)))))
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar