utorak, 27. ožujka 2018.

Brza torta



SASTOJCI
Kora
4 jaja
150gr brasna
prasak za pecivo
kesica bourbon vanilin secer
100gr secera
Fil
0.5l mlijeka
5 kasika secera
kesica puding cokolada
2 kasike gustina
100gr margarina
Dekoracija
coko smoki
PRIPREMA
Pijenasto ubutati zumanca i secer,dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo,snijeg od bijelanaca i bourbon vanilin secer.
Smijesu izruciti u kalup oblozen peki papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180 C 30minuta.
Biskvit ohladiti pa prerezati na pola.
Puding i gustin razmutiti u malo mlijeka ostalo ostaviti da prokljuca sa secerom,skuvati i ostaviti da se ohladi.U ohladjenu smijesu dodati margarin umiksati kremu i premazati koru polovinom fila,preklopiti drugim dijelom kore pa premazati ostatkom fila.
Dekorisati po zelji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar