Sastojci:
Kora
150 g keksa
200 ml mleka
Fil
700 ml mleka
300 ml slatke pavlake
150 g šećera
1 vanil-šećera
3 pudinga s ukusom slatke pavlake
10 g želatina
100 g putera
300 g mlevenog keksa
100 g mlevenih pečenih lešnika
Kora
150 g keksa
200 ml mleka
Fil
700 ml mleka
300 ml slatke pavlake
150 g šećera
1 vanil-šećera
3 pudinga s ukusom slatke pavlake
10 g želatina
100 g putera
300 g mlevenog keksa
100 g mlevenih pečenih lešnika
200 g džema od kajsija
100 g bele čokolade
200 g kisele pavlake
Glazura
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
1 kašičica instant kafe
100 g bele čokolade
200 g kisele pavlake
Glazura
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
1 kašičica instant kafe
Priprema:
Fil
1. Pomešati puding i želatin sa 300 ml hladnog mleka.
2. Preostalo mleko, slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer sipati u šerpu i zagrevati do ključanja. Sniziti temperaturu i u tankom mlazu sipati razmućen puding i želatin uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne.
Fil
1. Pomešati puding i želatin sa 300 ml hladnog mleka.
2. Preostalo mleko, slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer sipati u šerpu i zagrevati do ključanja. Sniziti temperaturu i u tankom mlazu sipati razmućen puding i želatin uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne.
3. Dodati puter da se i on otopi, pa skloniti posudu s ringle.
4. Izmeriti 600 g dobijenog fila i dodati mu mleveni keks, mlevene pečene lešnike i džem od kajsija. Sve umutiti mikserom.
5. U ostatak fila dodati kockice bele čokolade i mešati da se otopi. Varjačom lagano umešati kiselu pavlaku.
Finalni postupak
1. Keks umakati u mleko i ređati u pravougaonu posudu.
2. Na koru od keksa naneti tamniji deo fila i poravnati.
3. Zatim preliti belim delom fila i ostaviti u frižideru preko noći.
4. Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i kockice čokolade, te zagrevati u posudi na pari dok se sve ne sjedini.
5. Preliti preko kolača pa kad se glazura stegne, seći na kocke.
4. Izmeriti 600 g dobijenog fila i dodati mu mleveni keks, mlevene pečene lešnike i džem od kajsija. Sve umutiti mikserom.
5. U ostatak fila dodati kockice bele čokolade i mešati da se otopi. Varjačom lagano umešati kiselu pavlaku.
Finalni postupak
1. Keks umakati u mleko i ređati u pravougaonu posudu.
2. Na koru od keksa naneti tamniji deo fila i poravnati.
3. Zatim preliti belim delom fila i ostaviti u frižideru preko noći.
4. Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i kockice čokolade, te zagrevati u posudi na pari dok se sve ne sjedini.
5. Preliti preko kolača pa kad se glazura stegne, seći na kocke.
http://receptizapet.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar