Za sve ljubitelje bele čokolade i krem sira donosimo sjajan recept za praznične dane, a u pitanju je torta od bele čokolade.
SASTOJCI
Za biskvit
• 1 ½ šolja brašna
• 1 šolja šećera
• ¼ kašičiče sode bikarbone
• 1 kašičica praška za pecivo
• ¾ šolje puera na sobnoj temperaturi
• 2 jaja
• 3 kašičice vanila ekstrakta
• ¼ šolje kisele pavlake
• ¾ šolje mleka
Za biskvit
• 1 ½ šolja brašna
• 1 šolja šećera
• ¼ kašičiče sode bikarbone
• 1 kašičica praška za pecivo
• ¾ šolje puera na sobnoj temperaturi
• 2 jaja
• 3 kašičice vanila ekstrakta
• ¼ šolje kisele pavlake
• ¾ šolje mleka
Krema od bele čokolade
• 400 g bele čokolade
• 1 ¼ šolje slatke pavlake
• 1 šolje maskarpone sira
• 400 g bele čokolade
• 1 ¼ šolje slatke pavlake
• 1 šolje maskarpone sira
Preliv
• 250 g bele čokolade
• 1/4+1/8 šolje slatke pavlake
• Kuglice od bele čokoalde (za ukras)
• 250 g bele čokolade
• 1/4+1/8 šolje slatke pavlake
• Kuglice od bele čokoalde (za ukras)
PRIPREMA
1. Uključite rernu da se greje na 175C, a okrugli kalup za torte namastite i obložite masnim papirom. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pcivo, sodu bikarbonu. Dodajte puter, jaja, vanilu, kiselu pavlaku i mleko. Sve mešajte mikserom dok ne dobijete jednoličnu smesu.
2. Testo sipajte u pripremljen kalup i pecite u zagrejanoj rerni 45-50 minuta. Izvadite biskvit i ostavite da se hladi na žici za hlađenje. Dok se biskvit hladi, pripreite kremu.
1. Uključite rernu da se greje na 175C, a okrugli kalup za torte namastite i obložite masnim papirom. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pcivo, sodu bikarbonu. Dodajte puter, jaja, vanilu, kiselu pavlaku i mleko. Sve mešajte mikserom dok ne dobijete jednoličnu smesu.
2. Testo sipajte u pripremljen kalup i pecite u zagrejanoj rerni 45-50 minuta. Izvadite biskvit i ostavite da se hladi na žici za hlađenje. Dok se biskvit hladi, pripreite kremu.
.
3, Belu čokoladu naseckajte i stavite u vatrostalnu posudu. Slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja i prelijte preko bele čokolade, prekrijte posudu krpom i ostavite da stoji 5-7 minuta pa sve promešajte da dobijete glatku kremu. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
4. U čokoladu umešajte maskarpone i mešajte da dobijete jednoličnu svilenkastu kremu. Pripremljenu kremu sipajte preko ohlađene kore i stavite u frižider da se hladi 3-4 sata.
5. Za preliv komadiće čokolade iseckajte i prelijte zagrejanom pavlakom, sve promešajte i prelijte preko ohađene torte.
Ukrasite kuglicama od bele čokolade.
3, Belu čokoladu naseckajte i stavite u vatrostalnu posudu. Slatku pavlaku zagrejte do tačke ključanja i prelijte preko bele čokolade, prekrijte posudu krpom i ostavite da stoji 5-7 minuta pa sve promešajte da dobijete glatku kremu. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
4. U čokoladu umešajte maskarpone i mešajte da dobijete jednoličnu svilenkastu kremu. Pripremljenu kremu sipajte preko ohlađene kore i stavite u frižider da se hladi 3-4 sata.
5. Za preliv komadiće čokolade iseckajte i prelijte zagrejanom pavlakom, sve promešajte i prelijte preko ohađene torte.
Ukrasite kuglicama od bele čokolade.
Izvor: http://lifepressmagazin.com/
Nema komentara:
Objavi komentar