Sastojci:
1 list oblande
21 kom. rolera
Fil I
250 ml vode
250 g šećera
250 g margarina
400 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
2 vanil-šećera
1 list oblande
21 kom. rolera
Fil I
250 ml vode
250 g šećera
250 g margarina
400 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
2 vanil-šećera
75 g čokolade
Fil II
200 ml vode
150 g šećera
150 g margarina
100 g bele čokolade
400 g mleka u prahu
Glazura
150 g čokolade
4 kašike ulja
Fil II
200 ml vode
150 g šećera
150 g margarina
100 g bele čokolade
400 g mleka u prahu
Glazura
150 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Fil I
1. Prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin isečen na kocke i mešati dok se ne otopi, a potom umešati mleveni keks, mlevene orahe i vanil-šećer.
2. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu.
Fil II
1. U drugoj posudi prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin i belu čokoladu, pa kad se sve otopi, u tankom mlazu postepeno dodavati mleko u prahu. Neprestano mešati mikserom da se masa ujednači.
Fil I
1. Prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin isečen na kocke i mešati dok se ne otopi, a potom umešati mleveni keks, mlevene orahe i vanil-šećer.
2. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan dodati otopljenu čokoladu.
Fil II
1. U drugoj posudi prokuvati vodu i šećer. Dodati margarin i belu čokoladu, pa kad se sve otopi, u tankom mlazu postepeno dodavati mleko u prahu. Neprestano mešati mikserom da se masa ujednači.
Finalni postupak
1. List oblande prepoloviti po dužoj strani.
2. Na hrapavu stranu jedne polovine oblande naneti tamni deo fila I i ravnomerno ga rasporediti. Prekriti drugom polovinom oblande i premazati je svetlijim delom smese.
3. Drškom varjače utisnuti po dužini oko sedam udubljenja s razmacima od po 2-3 cm.
4. U dobijene kanale poređati rolere tako da budu dopola uronjene u fil.
5. Fil II rasporediti najpre između rolera, a potom i po celoj površini kolača pa ostaviti da se ohladi i stegne.
6. Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i preliti kolač. Kad glazura očvrsne, iseći ga vodeći računa da krug od rolera bude u sredini svakog parčeta.
1. List oblande prepoloviti po dužoj strani.
2. Na hrapavu stranu jedne polovine oblande naneti tamni deo fila I i ravnomerno ga rasporediti. Prekriti drugom polovinom oblande i premazati je svetlijim delom smese.
3. Drškom varjače utisnuti po dužini oko sedam udubljenja s razmacima od po 2-3 cm.
4. U dobijene kanale poređati rolere tako da budu dopola uronjene u fil.
5. Fil II rasporediti najpre između rolera, a potom i po celoj površini kolača pa ostaviti da se ohladi i stegne.
6. Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i preliti kolač. Kad glazura očvrsne, iseći ga vodeći računa da krug od rolera bude u sredini svakog parčeta.
http://korisnisavjeti92.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar