SASTOJCI
500 gr tanke kore za pitu
300 gr kajmak
100 gr krem sir
200 ml jogurt
2 kom jaja
500 gr tanke kore za pitu
300 gr kajmak
100 gr krem sir
200 ml jogurt
2 kom jaja
1/2 prasak za pecivo
30 gr semenke bundeve
250 gr palente ( kukuruzni griz )
po potrebi soli
1,5 dl ulja
30 gr semenke bundeve
250 gr palente ( kukuruzni griz )
po potrebi soli
1,5 dl ulja
PRIPREMA
1. Tanke kore za pitu preseci po sirini i prekriti vlaznom krpom da se ne suse dok pripremite fil .
Za fil pomesati kajmak , sir, jaja ,0,5 dl ulja, jogurt, p.z.p. i semenke bundeve. Soli dodajete po ukusu – u zavisnosti od toga koliko je vec slan kajmak ( ili neki drugi kremasti sir )
1. Tanke kore za pitu preseci po sirini i prekriti vlaznom krpom da se ne suse dok pripremite fil .
Za fil pomesati kajmak , sir, jaja ,0,5 dl ulja, jogurt, p.z.p. i semenke bundeve. Soli dodajete po ukusu – u zavisnosti od toga koliko je vec slan kajmak ( ili neki drugi kremasti sir )
2. Uzimati po dve kore ( tj jedna samo presecena) na prvu kapnuti par kapi ulja i razmazati , preklopiti pa na drugu namazati dve kasike fila ( gledati da se semenke bas ne grupisu puno ) krajeve ostaviljati prazne..Samo da napomenem da u mom pakovanju ima 16 kora i bilo je taman za sve a posto znam da kod razlicitih proizvodjaca ide i razlicit broj kora..
3. Stranicne delove preklopiti prema unutra pa zamotati u “stapice ”
4. Gotove stapice redjati u pleh , ja sam stavila papir za pecenje ispod da bih izbegla dodatnu masnocu..
Premazati ih ostatkom fila ( bez semenki – meni je ostalo taman za premazivanje ) i obilno posuti palentom- meni je trebalo 250 gr
Premazati ih ostatkom fila ( bez semenki – meni je ostalo taman za premazivanje ) i obilno posuti palentom- meni je trebalo 250 gr
5. Peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko pola sata – do lepe rumene boje ..
Posluživanje
Leti pitu sa sirom najvise volim sa paradajizom, zimi po nekad casu jogurta a vi kako zelite.. Ja sam isprobala sledece varijante ove pite
1. sipala sam palentu i na prvu koru ( onu sa uljem )
2. sipala sam palentu na drugu koru – preko fila
3. premazala sam kore odozgo sa uljem pa posula palentom
I od svih varijacija na temu meni se najvise svidelo onako kako sam i napisala u receptu .. jer po meni ovakav nacin spremanja je interesantan ( meni ) zbog jako mekane , blage unutrasnjosti i potpuno hrskave korice ! Nema bas puno uticaja na ukus malo palente i unutra staviti .. dok sa uljem preko stapica pa nije lose ali mi je ovako bolje ! Semenke bundeve treba da se pojave tu i tamo .. mislim da bih vise od navedene kolicine bilo – previse ..
Leti pitu sa sirom najvise volim sa paradajizom, zimi po nekad casu jogurta a vi kako zelite.. Ja sam isprobala sledece varijante ove pite
1. sipala sam palentu i na prvu koru ( onu sa uljem )
2. sipala sam palentu na drugu koru – preko fila
3. premazala sam kore odozgo sa uljem pa posula palentom
I od svih varijacija na temu meni se najvise svidelo onako kako sam i napisala u receptu .. jer po meni ovakav nacin spremanja je interesantan ( meni ) zbog jako mekane , blage unutrasnjosti i potpuno hrskave korice ! Nema bas puno uticaja na ukus malo palente i unutra staviti .. dok sa uljem preko stapica pa nije lose ali mi je ovako bolje ! Semenke bundeve treba da se pojave tu i tamo .. mislim da bih vise od navedene kolicine bilo – previse ..
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar