Sastojci
za tijesto
400 g brašna
2,5 dl voda i mlijeko ( pola pola)
1 kašika Kvasca instant Dolcela
1 kašikica šećera
za tijesto
400 g brašna
2,5 dl voda i mlijeko ( pola pola)
1 kašika Kvasca instant Dolcela
1 kašikica šećera
1/2 kašikice soli
2 kašike ulja
za fil
oko 100 g Šunke za pizzu Podravka
100 g sira tvrdog topivog
po potrebi kečap
suvi Origano sušeni Podravka
po želji Kulena Podravka
2 kašike ulja
za fil
oko 100 g Šunke za pizzu Podravka
100 g sira tvrdog topivog
po potrebi kečap
suvi Origano sušeni Podravka
po želji Kulena Podravka
Priprema
1.
Podgrijati vodu i mlijeko pa preliti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.
Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto
U kvasac sipati so i ulje pa izmiješati, dodavati i brašno pa zamijesiti glatko i mekše tijesto. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo tijesto premijesiti, istanjiti na oko 5 mm debljinu i vaditi krugove. Moji su bili prečnika 14 cm i dobila sam 8 krugova
2.
Svaki krug premazati kečapom
1.
Podgrijati vodu i mlijeko pa preliti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.
Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto
U kvasac sipati so i ulje pa izmiješati, dodavati i brašno pa zamijesiti glatko i mekše tijesto. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo tijesto premijesiti, istanjiti na oko 5 mm debljinu i vaditi krugove. Moji su bili prečnika 14 cm i dobila sam 8 krugova
2.
Svaki krug premazati kečapom
3.
Filovati po želji, pri krajevima gdje će se preklapati filovati samo po sredini
4.
preklopiti krajeve da se dobije fišek i vrh malo usukati
5.
stavljati u pleh pa odmah u rernu
6.
zagrijanu na 250 C
7.
peći po potrebi da blago porumene, vruće premazati sa malo istopljenog maslaca ili ulja
8.
služiti tople
Filovati po želji, pri krajevima gdje će se preklapati filovati samo po sredini
4.
preklopiti krajeve da se dobije fišek i vrh malo usukati
5.
stavljati u pleh pa odmah u rernu
6.
zagrijanu na 250 C
7.
peći po potrebi da blago porumene, vruće premazati sa malo istopljenog maslaca ili ulja
8.
služiti tople
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar