Sastojci
prhko tijesto
250 g. brasna
1/2 kasikice soli
125 g. hladnog maslaca
80 ml. hladne vode
kremica
prhko tijesto
250 g. brasna
1/2 kasikice soli
125 g. hladnog maslaca
80 ml. hladne vode
kremica
2,5 dl. slatkog vrhnja
3 jaja
60 g. secera
2 kas. mljevenog badema
3-4 velike jabuke
2 vanilija seceraa
korica pola limuna
malo cimeta
3 jaja
60 g. secera
2 kas. mljevenog badema
3-4 velike jabuke
2 vanilija seceraa
korica pola limuna
malo cimeta
Priprema
1.
Za prhko tijesto prvo izmjesati brasno, so, hladni maslac, kada se stvori u male mrvice onda dodati hladnu vodu i sve brzo umjesiti u jedu kuglu.
Zamotati tijesto u prozirnu foliju i staviti u frizider na pola sata.
2.
Pripremiti kalup promjera 28-30 cm.
Obloziti papirom za pecenje.
Ugrijati pecnicu na 200 stupnjeva.
Jabuke oguliti isjeci u ploskice.
3.
1.
Za prhko tijesto prvo izmjesati brasno, so, hladni maslac, kada se stvori u male mrvice onda dodati hladnu vodu i sve brzo umjesiti u jedu kuglu.
Zamotati tijesto u prozirnu foliju i staviti u frizider na pola sata.
2.
Pripremiti kalup promjera 28-30 cm.
Obloziti papirom za pecenje.
Ugrijati pecnicu na 200 stupnjeva.
Jabuke oguliti isjeci u ploskice.
3.
Tijesto razvuci u veliki krug, pritusniti dobro da ima i rub gore.
Po tijestu posuti mljevene bademe.
Redati jabuke u krug.
Jabuke su sve dole, krema je gore.
4.
Jaja, slatko vrhnje, secer, cimet, koricu limuna i vanilija secer dobro promjesati pjenjacom.
Istresti preko jabuka.
Peci oko 35 minuta, to jest dok lijepo porumeni.
Malo ohladiti pa po zelji posuti odozgo secerom u prahu ili premazati rijetkim pekmezom od marelica.
5.
Ovako pravite i wähe s marelicama, sljivama ili tresnjama/visnjama.
Dodate secera po zelji i slatkoci voca.
Po tijestu posuti mljevene bademe.
Redati jabuke u krug.
Jabuke su sve dole, krema je gore.
4.
Jaja, slatko vrhnje, secer, cimet, koricu limuna i vanilija secer dobro promjesati pjenjacom.
Istresti preko jabuka.
Peci oko 35 minuta, to jest dok lijepo porumeni.
Malo ohladiti pa po zelji posuti odozgo secerom u prahu ili premazati rijetkim pekmezom od marelica.
5.
Ovako pravite i wähe s marelicama, sljivama ili tresnjama/visnjama.
Dodate secera po zelji i slatkoci voca.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar