petak, 2. studenoga 2018.

SAVRŠENA PITA SA JABUKAMA…MOJ DANAŠNJI IZBOR



Sastojci
…za testo….
400 gr brasna, za sve namene ( all purpose flour )
200 gr neslanog putera ( sobne temperature )
100 ge secera
2 jaja veca ili 3 manja
3 zlicice praska za pecivo
…..nadev…..
1000 gr jabuka
2 zlice secera
50 gr suvo grozdje/grodjice
1 1/2 zlicice cimeta
za posipanje pecenog kolaca
20 gr secera u prahu
Priprema
Pripremite tepsiju velicine 30 x 28. Dno tepsije prekrijte sa papirom za pecenje. Ostavite sa strane
Puter ostavite sa strane da omeksa na sobnoj temperaturi.
Pomesajte sve suve sastojke, dodajte jaja i puter sobne temperature. Dobro izradte testo sa rukama. Testo podelite na dva dela. Na pobrasnjenoj radnoj povrsini rastanjite svaki deo na debljinu 5 mm. Prenesite prvu koru pomocu valjka/oklagije u tepsiju.
Jabuke ogulite i narendajte, dodajte secer, cimet i suvo grozdje. Sve dobro izmesajte. Nadev rasporedite po celoj povrsini prve kore, poklopite sa drugim deom razvaljanog testa. Rukama pritisnite.
Pitu mozete premazati kao sto sam ja sa umucenim jajetom sa prst ohvat secera. ( u receptu nije potrebno premazivati ) Pecite pitu u zagrejanoj pecnici na 180 stepeni ( 356 f ) 35 – 40 minuta. ( Bake for 35 – 40 minutes )
Ohladite kolac 1- 2 sata . Pospite sa secerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar