SASTOJCI
Kora
100 gr oraha mleveni
10 keksova digestive ( ca 170 gr )
2 zlice secera
50-55 gr putera ( otopljena )
Kora
100 gr oraha mleveni
10 keksova digestive ( ca 170 gr )
2 zlice secera
50-55 gr putera ( otopljena )
krem
100 gr bele cokolade ( otopiti )
400 gr krem sira ( philadelphia, abc..slicno )
250 gr kesam orginal ( ala kajmak ili slicno )
2 jaja
1 dl secera ( solja od 100 ml )
100 gr bele cokolade ( otopiti )
400 gr krem sira ( philadelphia, abc..slicno )
250 gr kesam orginal ( ala kajmak ili slicno )
2 jaja
1 dl secera ( solja od 100 ml )
maline
400 gr malina zamrznuti
1 dl secera ( solja od 100 ml )
2 zlice gustin ( razmutiti u malo vode )
400 gr malina zamrznuti
1 dl secera ( solja od 100 ml )
2 zlice gustin ( razmutiti u malo vode )
PRIPREMA
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
Pripremiti kalup ( 24 cm ), obloziti dno i dopola stranice kalupa pek-papirom.
samlevene kekse pomesato sa samlevenim orasima, secerom i otopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa.Ostaviti sa strane.
U posebnu posudu pomesati krem sir, kesam, secer, jaja, rucnom zicom izmesati,( samo da se sjedini ), i na kraju umesati otopljenu belu cokolade. Izliti na podlogu od keksa i staviti peci u zagrejanoj rerni 35 minuta ( ne duze ).
Pecenu ciziku ohladiti na sobnoj temperaturi.
Odmrzle maline ( nemoraju se skroz odmrznuti ) i secer kratko prokuvati, pa dodati razmuceni gustin, uz neprestalno mesanje kuvati dok se ne zgusne. Ukloniti sa vatre i sa zlicom rasporediti na krem od sira. Jos malo prohladiti i ostaviti u frizider na nekoliko sati ili preko noci.
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar