ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

Lagani proljetni cheesecake



Sastojci 4 osobe
Za podlogu
1/2 šalice badema
10 datulja bez koštica
1/2 jušne žlice kakaa
2 jušne žlice kokosovog ulja
1 prstohvat himalajske soli
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Za kremasti dio
1/2 šalice indijskih oraščića
6 jušnih žlica grčkog jogurta
200g svježeg kravljeg sira
3 jušne žlice meda
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
sok od limuna
Za zgušnjavanje kreme
2 čajne žličice agar agara u prahu
1/2 šalice vode
* šalica = 2, 5 dl
Napomena; recept je prilagođen manjem kalupu za torte (promjera oko 16 cm). Za veći kalup udvostručite sastojke.
Priprema
1.
Indijske oraščiće namočite najmanje 4 sata. Ocijedite i isperite ih.
Za podlogu miksajte bademe do brašnaste strukture. Dodajte datulje , sol, vaniliju i kakao i miksajte dok ne dobijete kompaktnu ljepljivu smjesu.
Obložite manji kalup za kolač prozirnom folijom i ravnomjerno nanesite smjesu po dnu kalupa.
Stavite indijske oraščiće u blender, dodajte 2 žlice vode i miksajte do glatke strukture. Dodajte ostale sastojke (jogurt, sir, vaniliju, sok od limuna i med) i miksajte dok ne dobijete kremu.
Za zgušnjavanje pomiješajte vodu s agar agarom i stavite kuhati do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte miješajući još 1 minutu. Malo ohladite i umiješajte u kremu te ponovno kratko miksajte .
Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Stavite u hladnjak najmanje 2 sata.
Prije posluživanja ukrasite jestivim proljetnim cvijećem.
Posluživanje
Poslužite rashlađeno uz voćno medni preljev i uživajte u
laganom i zdravom desertu!
IZVOR:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar