Sastojci 12 ljudi
Sastojci za biskvit:
5 Haha
100 g srp
1 kesiva vanilin šećer okusom ruma
200 g tla nazdravili lešnika i
25 g ne zaslađenog kakao
35 g brašna
1 kesica praška za pecivo
Sastojci za fil:
Sastojci za biskvit:
5 Haha
100 g srp
1 kesiva vanilin šećer okusom ruma
200 g tla nazdravili lešnika i
25 g ne zaslađenog kakao
35 g brašna
1 kesica praška za pecivo
Sastojci za fil:
200 g omekšala Prince
200 g čokolade (gde je moj polni sa 70% kakao i mliječne čokolade pola)
160 g Nutella
60 g napolitanki s krema od lješnjaka
Sastojci za Ganache:
100 g čokolade sa 70% kakaa
50 g mliječne čokolade
25 g bez
60 ml kreme
i još:
12 Ferrero Rocher čokolade pralinica
200 g čokolade (gde je moj polni sa 70% kakao i mliječne čokolade pola)
160 g Nutella
60 g napolitanki s krema od lješnjaka
Sastojci za Ganache:
100 g čokolade sa 70% kakaa
50 g mliječne čokolade
25 g bez
60 ml kreme
i još:
12 Ferrero Rocher čokolade pralinica
Priprema
1.
Umutiti jaja sa dodatkom šećera i vanile u gustu i svetlu smesu.
U posebnu činiju izmešati lešnike, koje ste pre mlevenja, malo ispekli i oljuštili,brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umešati veoma pažljivo, dodavajući malo po malo u umućena jaja.
Podmazati kalup za tortu, prečnik 22cm i prekriti samo dno sa papirom za pečenje.
Isipati smesu,poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 25 do 30 minuta.
Ostavite da se ohladi u kalupu, prevrnuti kolač sloj na žicu za hlađenje i pustiti da se potpuno ohladi.
2.
Chilled Biscuit prepolovljen i ostaviti da ostane cool.
1.
Umutiti jaja sa dodatkom šećera i vanile u gustu i svetlu smesu.
U posebnu činiju izmešati lešnike, koje ste pre mlevenja, malo ispekli i oljuštili,brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umešati veoma pažljivo, dodavajući malo po malo u umućena jaja.
Podmazati kalup za tortu, prečnik 22cm i prekriti samo dno sa papirom za pečenje.
Isipati smesu,poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 25 do 30 minuta.
Ostavite da se ohladi u kalupu, prevrnuti kolač sloj na žicu za hlađenje i pustiti da se potpuno ohladi.
2.
Chilled Biscuit prepolovljen i ostaviti da ostane cool.
3.
U dvostruko bojler otopiti čokoladu i ostavite da se ohladi i zgusne malo, ali budite sigurni da nije u redu.
Dodajte maslac i Nutella čokolade i umutiti mikserom.
Dodati sitno iseckane napolitanke i sve izmešati sa spatulom.
U dvostruko bojler otopiti čokoladu i ostavite da se ohladi i zgusne malo, ali budite sigurni da nije u redu.
Dodajte maslac i Nutella čokolade i umutiti mikserom.
Dodati sitno iseckane napolitanke i sve izmešati sa spatulom.
4.
Stavite poslužavnik na dio kolača pour torta punjenje, biti u skladu i staviti drugi dio biskvita punjenja i malo pritisnuo rukom.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
5.
U dvostruko bojler otopiti čokoladu, maslac i vrhnje, preliti kolač.
Ukrasite praline i ostaviti preko noći u frižideru.
6.
Prije serviranja tortu, najbolje je ukloniti tortu sat ili dva prije nego što ga poslužite, ili punjenje je teško ako se smanji pravo iz frižidera.
7.
Prijatno!!!!!
Stavite poslužavnik na dio kolača pour torta punjenje, biti u skladu i staviti drugi dio biskvita punjenja i malo pritisnuo rukom.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
5.
U dvostruko bojler otopiti čokoladu, maslac i vrhnje, preliti kolač.
Ukrasite praline i ostaviti preko noći u frižideru.
6.
Prije serviranja tortu, najbolje je ukloniti tortu sat ili dva prije nego što ga poslužite, ili punjenje je teško ako se smanji pravo iz frižidera.
7.
Prijatno!!!!!
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar