četvrtak, 4. siječnja 2018.

Torta Ferrero Rocher



Sastojci 12 ljudi
Sastojci za biskvit:
5 Haha
100 g srp
1 kesiva vanilin šećer okusom ruma
200 g tla nazdravili lešnika i
25 g ne zaslađenog kakao
35 g brašna
1 kesica praška za pecivo
Sastojci za fil:
200 g omekšala Prince
200 g čokolade (gde je moj polni sa 70% kakao i mliječne čokolade pola)
160 g Nutella
60 g napolitanki s krema od lješnjaka
Sastojci za Ganache:
100 g čokolade sa 70% kakaa
50 g mliječne čokolade
25 g bez
60 ml kreme
i još:
12 Ferrero Rocher čokolade pralinica
Priprema
1.
Umutiti jaja sa dodatkom šećera i vanile u gustu i svetlu smesu.
U posebnu činiju izmešati lešnike, koje ste pre mlevenja, malo ispekli i oljuštili,brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umešati veoma pažljivo, dodavajući malo po malo u umućena jaja.
Podmazati kalup za tortu, prečnik 22cm i prekriti samo dno sa papirom za pečenje.
Isipati smesu,poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 25 do 30 minuta.
Ostavite da se ohladi u kalupu, prevrnuti kolač sloj na žicu za hlađenje i pustiti da se potpuno ohladi.
2.
Chilled Biscuit prepolovljen i ostaviti da ostane cool.
3.
U dvostruko bojler otopiti čokoladu i ostavite da se ohladi i zgusne malo, ali budite sigurni da nije u redu.
Dodajte maslac i Nutella čokolade i umutiti mikserom.
Dodati sitno iseckane napolitanke i sve izmešati sa spatulom.
4.
Stavite poslužavnik na dio kolača pour torta punjenje, biti u skladu i staviti drugi dio biskvita punjenja i malo pritisnuo rukom.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
5.
U dvostruko bojler otopiti čokoladu, maslac i vrhnje, preliti kolač.
Ukrasite praline i ostaviti preko noći u frižideru.
6.
Prije serviranja tortu, najbolje je ukloniti tortu sat ili dva prije nego što ga poslužite, ili punjenje je teško ako se smanji pravo iz frižidera.
7.
Prijatno!!!!!
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar