četvrtak, 4. siječnja 2018.

BRZINSKA TORTA



SASTOJCI
Biskvit
5 jaja
malo soli
5 žlica šećera
5 žlica mlake vode
5 žlica oštrog brašna
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
2 žlice kakaoa
Dorada
100 ml mlijeka
2 žlice ruma
Krema
800 ml mlijeka
2 praška za puding, čokolada
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
Dorada 2
1 paket jaffa keksa(10 kom) ja sam koristila od šumskih jagoda
50 ml mlijeka
1 žlica ruma
Glazura
200 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
šlag
PRIPREMA
Biskvit
Bjelanjke istući s malo soli u čvrsti snijeg.
Žumanjke s šećerima, dodati vodu, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.
Polovicu smjese uliti u namašćeni kalup, a u dugu polovicu dodati kakao te izmiješati još jednom.
Žlicom dodati tamnu smjesu u biskvit tako da dobijemo mramorni efekt.
Bisvit peči na 190 °C 15 min. Pečeni biskvit preliti s mlijekom u koje smo dodali rum. Ohladiti.
Krema
U malo mlijeka s šećerom promiješati prašak za puding, ostatak staviti da zavrije. Skuhati puding.
Pred kraj dodati sitno sjećenu čokoladu i margarin. Sve dobro promiješati.
Polovicu sipati na biskvit.
Dorada
Jaffa kekse namakati u mlijeko s rumom i slagati ukrug malo od sredine tako da čokoladna strana bude gore.
Preliti ostatkom tople kreme. Poravnati te ohladiti.
Glazura
Čokoladu otopiti s uljem te čim se otopi preliti po kolaču. Čokolada ne smije zavrijeti.
POSLUZIVANJE
Dobro ohladiti u hladnjaku. Prije skidanja obruća, nožem proći uz rub obruća kako bi se odvojila torta od njega. Poslužiti uz šlag.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar