utorak, 13. veljače 2018.

Brzinska torta!



Posluzite uz soljicu kafe.
SASTOJCI
1 pakovanje kore za tortu
2 zlice Cvjetnog meda Podravka
3-4 zlice vode
100 gr. margarina ili putera
2 zlice tamnog kakaa
200 gr. mlecne milka cokolade
200 gr. nesquk
3 zlice vode
100 gr. secera
200 ml. vrhnje za šlag dolcela 5+
PRIPREMA
1.
U serpicu stavite natrganu cokoladu,secer i margarin.Stavite na laganoj vatri neka se sve lepo otopi.
Kada se sve otopilo,dodajte prosijano kakao.Mesajte dok se sve lepo poveze.
2.
Na kraju dodajte nesquvik te promesajte.
U posebnu posudu izmiksajte vrhnje za slag,ali nemora mnogo svrsto.U slag dodajte prohladzenu masu od cokolade i kakaa te sve fino izmiksajte dok se poveze.Masa sa cokoladom i kakaom bice malo cvrsca,ali sve se to lepo razbije kada se poveze sa slagom.Podelite kremu na tri dela.
3.
U soljicu stavite meda i vode,te sve lepo promesajte da se poveze.
Kore za tortu,odvojite.
4.
Na tacnu za torte,stavite prvu koru.Oko kore stavite obruc,kako bi torta bila ravna.Sa kistom premazite koru sa medom i vodom.Preko kore stavite prvi deo kreme,pa ponovo koru,premazite sa medom i vodom,pa krema i na kraju trecu koru.Lagano skinite obruc od tote pa I tu koru premazite medom i vodom te celu tortu premazite kremom.
5.
Ostavite neka se torota ohladi oko 1 saat,potom dekorisite po zelji.
U kremi mozete da dodate i pecene krsene lesnike,bademe….masti na volji.Ja nisam nista stavila.Kada se dobro ohladi,secite,te posluzite.
6.
Prijatno!
IZVOR:coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar