Posluzite uz soljicu kafe.
SASTOJCI
1 pakovanje kore za tortu
2 zlice Cvjetnog meda Podravka
3-4 zlice vode
100 gr. margarina ili putera
2 zlice tamnog kakaa
200 gr. mlecne milka cokolade
200 gr. nesquk
3 zlice vode
SASTOJCI
1 pakovanje kore za tortu
2 zlice Cvjetnog meda Podravka
3-4 zlice vode
100 gr. margarina ili putera
2 zlice tamnog kakaa
200 gr. mlecne milka cokolade
200 gr. nesquk
3 zlice vode
100 gr. secera
200 ml. vrhnje za šlag dolcela 5+
200 ml. vrhnje za šlag dolcela 5+
PRIPREMA
1.
U serpicu stavite natrganu cokoladu,secer i margarin.Stavite na laganoj vatri neka se sve lepo otopi.
Kada se sve otopilo,dodajte prosijano kakao.Mesajte dok se sve lepo poveze.
2.
Na kraju dodajte nesquvik te promesajte.
U posebnu posudu izmiksajte vrhnje za slag,ali nemora mnogo svrsto.U slag dodajte prohladzenu masu od cokolade i kakaa te sve fino izmiksajte dok se poveze.Masa sa cokoladom i kakaom bice malo cvrsca,ali sve se to lepo razbije kada se poveze sa slagom.Podelite kremu na tri dela.
3.
U soljicu stavite meda i vode,te sve lepo promesajte da se poveze.
Kore za tortu,odvojite.
1.
U serpicu stavite natrganu cokoladu,secer i margarin.Stavite na laganoj vatri neka se sve lepo otopi.
Kada se sve otopilo,dodajte prosijano kakao.Mesajte dok se sve lepo poveze.
2.
Na kraju dodajte nesquvik te promesajte.
U posebnu posudu izmiksajte vrhnje za slag,ali nemora mnogo svrsto.U slag dodajte prohladzenu masu od cokolade i kakaa te sve fino izmiksajte dok se poveze.Masa sa cokoladom i kakaom bice malo cvrsca,ali sve se to lepo razbije kada se poveze sa slagom.Podelite kremu na tri dela.
3.
U soljicu stavite meda i vode,te sve lepo promesajte da se poveze.
Kore za tortu,odvojite.
4.
Na tacnu za torte,stavite prvu koru.Oko kore stavite obruc,kako bi torta bila ravna.Sa kistom premazite koru sa medom i vodom.Preko kore stavite prvi deo kreme,pa ponovo koru,premazite sa medom i vodom,pa krema i na kraju trecu koru.Lagano skinite obruc od tote pa I tu koru premazite medom i vodom te celu tortu premazite kremom.
5.
Ostavite neka se torota ohladi oko 1 saat,potom dekorisite po zelji.
U kremi mozete da dodate i pecene krsene lesnike,bademe….masti na volji.Ja nisam nista stavila.Kada se dobro ohladi,secite,te posluzite.
6.
Prijatno!
Na tacnu za torte,stavite prvu koru.Oko kore stavite obruc,kako bi torta bila ravna.Sa kistom premazite koru sa medom i vodom.Preko kore stavite prvi deo kreme,pa ponovo koru,premazite sa medom i vodom,pa krema i na kraju trecu koru.Lagano skinite obruc od tote pa I tu koru premazite medom i vodom te celu tortu premazite kremom.
5.
Ostavite neka se torota ohladi oko 1 saat,potom dekorisite po zelji.
U kremi mozete da dodate i pecene krsene lesnike,bademe….masti na volji.Ja nisam nista stavila.Kada se dobro ohladi,secite,te posluzite.
6.
Prijatno!
IZVOR:coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar