utorak, 13. veljače 2018.

Mamine oblatne( čokoladne)



za mene najbolje,najukusnije i stajanjem sve su bolje..
SASTOJCI
1pakovanje oblatni(srednje ne prevelike)
1 pakovanje(300gr) domaćica keksa ili neki sličan
100gr čokolade za kuhanje
2dl sećera
1-2 dl oraha
250gr maslaca ili margarin za kolače
mljeko po potrebi
vanilija sežćer,rum
PRIPREMA
Kekse samljeti,ako nemate domaćicu moze neki slican sa čokoladom.
U jednu serpicu staviti da se otopi maslac,čokolada i secer pa skloniti sa vatre.Umjesati keks,vaniliju,rum i orahe.
Dobro izmjesati pa po potrebi dodavati mljeko ,ne da bude rjedak ili pretvrd fil.
Poloziti oblande na ravno pa filovati svaku sa filom u tanjem sloju.Zadnju ostaviti ne filovanu,ili ako zelite premazati sa malo fila,pa otopiti čokoladu i staviti glazuru.
Umotati ih u foliju pa staviti neki tezi predmet ravan na njih i ostaviti da se stisnu preko noći.Rezati ih po zelji na kckice,stangice.
POSLUZIVANJE
Secer stavite po zelji,jer su od keksa dovoljno slatke.Od aroma dodajte sta volite,rum i ne morate mozete i arome vanilije.
Izvor:coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar