Kad recepte razmjenjuju iz ruke u ruku, uvijek je upitan izvor recepta a ponekad i njegovo ime. Nedavno nas je naša susjeda Katica Jaramaz počastila svojim novim kolačem, koji se posebno svidio mojem suprugu. Shvatila sam njegovu želju da ga i sama napravim pa sam susjedu zamolila za recept. Prije nekoliko dana napravila sam taj kolač, na veliko zadovoljstvo mog supruga. No, porijeklo ovog finog recepta i njegovo ime ostale su nepoznanice, pa je ime receptu dao suprug.
Izvolite, recept je sada i vaš…
Sastojci:
dvije oblatne
za biskvit:
9 bjelanjaka
37 dag šećera (kristal)
18 dag margarina
Izvolite, recept je sada i vaš…
Sastojci:
dvije oblatne
za biskvit:
9 bjelanjaka
37 dag šećera (kristal)
18 dag margarina
15 dag rezanih oraha
15 dag suhih grožđica
22 dag brašna
od 1 limuna sok
Krema:
9 žumanjaka
15 dag suhih grožđica
22 dag brašna
od 1 limuna sok
Krema:
9 žumanjaka
27 dag šećera u prahu
20 dag margarina
od jednog limuna naribane korice
Priprema:
20 dag margarina
od jednog limuna naribane korice
Priprema:
Pripremiti sve sastojke za ovaj kolač. Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg, postupno dodavajući šećer i limunov sok. Zatim lagano umiješati orahe, grožđice i brašno. Lim za pečenje (veličine oblatne) prekriti papirom za pečenje i na njega prebaciti pripremljeno tijesto za biskvit. Ravnomjerno rasporediti tijesto po limu za pečenje i staviti ga u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180°C i peči 20 minuta. U međuvremenu žumanjke i šećer pjenasto izmiješati i kuhati na pari dok se ne
postigne potrebna čvrstoća……a zatim dodati na listiće narezani margarin i dobro izmiksati u finu kremu. Jednu oblatnu ( sa glatkom stranom dolje) premazati polovicom kreme. Na premazanu oblatnu položiti ispečeni biskvit i premazati ga drugom polovicom kreme. Biskvit pokriti drugom oblatnom (sa glatkom stranom dolje) i pritisnuti sve prikladnim utegom. Ostaviti kolač preko noći a zatim ga rezati na željene komade.
postigne potrebna čvrstoća……a zatim dodati na listiće narezani margarin i dobro izmiksati u finu kremu. Jednu oblatnu ( sa glatkom stranom dolje) premazati polovicom kreme. Na premazanu oblatnu položiti ispečeni biskvit i premazati ga drugom polovicom kreme. Biskvit pokriti drugom oblatnom (sa glatkom stranom dolje) i pritisnuti sve prikladnim utegom. Ostaviti kolač preko noći a zatim ga rezati na željene komade.
http://hotgamecritics.blogspot.ba/
Nema komentara:
Objavi komentar