ponedjeljak, 19. veljače 2018.

TROBOJNA ČOKOLADNA TORTA.



SASTOJCI
Za koru
100gr omekšalog maslaca
100gr šećera
2 jaja
75gr brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao praha
50gr rendane crne čokolade
vanila
Beli ganache
150gr bele čokolade
150ml slatke pavlake
50gr omekšalog maslaca
Tamni ganache
300gr mlečne čokolade
300ml slatke pavlake
50gr omekšalog maslaca
PRIPREMA
Za koru umutiti penasto maslac i šećer, pa dodati jedno po jedno jaje.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa dodajte u prethodnu masu, a na kraju i rendanu čokoladu.
Sipati u pleh prečnika 26cm obložen papirom za pečenje.
Peći na 180C 20 minuta.Ohladiti koru.
Za beli ganache zagrejati pavlaku do pred ključanja, preliti preko isitnjene čokolade, dodati i maslac i sve promešati da se sjedini.Staviti u frižider i dobro ohladiti.
Postupak je isti i za tamni krem.
Ohlađene kremove dobro umutiti.
Tamni krem sipati u špric za tortu(u mom slučaju kesica za zamrzivač) i na koru naneti tri koncentrična kruga za razmakom od 1, 5-2cm.
Prazne krugove na kori popuniti belim kremom.
Staviti u frižider da se malo stegne, a onda premazati celu koru ostatkom tamnog krema.
Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar