SASTOJCI
150 g brasna
100 g gustina (skrobnoog brasna)
60 g secera
30 g kakaa
125 g maslaca
1 jaje
2 kasike slatke pavlake ili mleka
150 g brasna
100 g gustina (skrobnoog brasna)
60 g secera
30 g kakaa
125 g maslaca
1 jaje
2 kasike slatke pavlake ili mleka
Fil
100 g bele cokolade
50 ml slatke pavlake
3 kasike likera ok kokosa
100 g bele cokolade
50 ml slatke pavlake
3 kasike likera ok kokosa
Glazura
100 g cokolade
3 kasike ulja
100 g cokolade
3 kasike ulja
PRIPREMA
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, uviti u foliju i staviti u frizider da se rashladi jedno 30-tak minuta.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, uviti u foliju i staviti u frizider da se rashladi jedno 30-tak minuta.
Testo razvuci tanko, modlicom vaditi zvezdice a zatim manjom okruglom modlicom izvaditi sredinu polovini zvezdica, peci na 190 C oko 7-8 minuta.
Za fil, rastopiti belu cokoladu na pari, dodati slatku pavlaku, a kad se malo ohladi dodati i liker.
Rastopiti cokoladu sa malo ulja, preliti zvezdice sa otvorom i ostaviti da se glazura stegne.
Zvezdce premazati filom i spojiti sa poklopcicima od cokolade.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar