petak, 23. veljače 2018.

Torta otok -banana!



Sastojci
biskvit
6 jaja
130g šećera
250g brašna
200ml iscjeđenog soka od naranče
krema
5-6 banana
2 pudinga s okusom banane
300ml slatkog vrhnja
600ml mlijeka
150g šećera
2 vrećice bjele želatine u prahu
3 žlice ruma
100g kokosovog brašna
ukrašavanje
70g bjele čokolade
malo kokosovog brašna koje ste odvojili od gore navedenog
30g maslaca
1 sok od limuna za preljev
PRIPREMA
1.
ZA BISKVIT:posebno ulupajte bjelance sa par zrna soli.
Žumance ulupajte sa šećerom ,zatim dodajte brašno i iscjeđeni sok.
Sjedinite bjelance sa ostatkom tjesta za biskvit lagano ručnom kuhačom.
2.
Tjesto podjelite u dva djela i pecite na 190 stupnjeva 15 minuta
3.
FIL:skuhajte pudinge u mlijeku i pustite da se ohlade
Slatko vrhnje ulupajte mikserom.
Želatinu ispite u rum i kada nabubri otopite na laganoj vatri.
4.
Kada se puding ohladio skinite mu kožicu gornju obavezno jer će ostati grudice u kremi.
Pudingu dodajte otopljenu želatinu i izmiksajte.
Odmah mu dodajte tučeno vrhnje i dobro sjedinite.
Fil je gotov.
5.
Banane presjecite po dužini na pola i prelijte limunovim sokom da nebi pocrnile.
6.
SLAGANJE TORTE :1) stavite biskvit prvu koru i okolo rub od lima za pečenje.
2) Poslažite banane po biskvitu.
3)Pospite kokos po bananama(odvojite dvije žlice za ukrašavanje)
4)Izlijte kremu cijelu
5)Stavite drugi biskvit.
6)prelijte glazurom od bijele čokolade i pospite kokosovim brašnom.
7)Kada je torta dobro ohlađena onda tek skinite obrub od lima
GLAZURA:otopite čokoladu na pari skupa sa maslacem i prelijte po zadnjoj kori pospite sa kokosovim brašnom
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar