Sastojci
2 jaja
120 g šećera
1 Vanilin šećer
100 ml vode
3 žlice Kakaa u prahu
75 g maslaca
120 g Oštrog brašna
300 g marcipana
80 g oguljenih pistacija
300 g Lino lade nougat
Za glazuru:
300 g čokolade za kuhanje
60 g maslaca
300 g čokolade za kuhanje
60 g maslaca
Priprema
1. Zakuhajte 100 ml vode, uklonite s vatre pa umiješajte kakao dobro miješajući da ne dobijete grudice. Miješajte dok ne dobijete gustu glatku pastu. Dodajte omekšali maslac i ponovno dobro miješajte do glatke smjese.
1. Zakuhajte 100 ml vode, uklonite s vatre pa umiješajte kakao dobro miješajući da ne dobijete grudice. Miješajte dok ne dobijete gustu glatku pastu. Dodajte omekšali maslac i ponovno dobro miješajte do glatke smjese.
2. Jajima dodajte šećer, vanilin šećer i dobro miješajte pomoću električne miješalice dok se jaja ne zapjene i sav šećer ne rastopi. Lagano usipajte pripremljenu smjesu sa kakaom neprestano miješajući.
3. Kad je smjesa dobro povezana, dodajte brašno i lagano ga ali temeljito umiješajte kuhačom ili lopaticom. Lim za pečenje (20x35 cm) obložite papirom za pečenje, premažite uljem, pa u njega uspite pripremljenu smjesu.
4. Lagano poravnajte i pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C.
5. Pečeni biskvit pustite da se ohladi i prerežite ga na 2 jednaka dijela (2 puta 20x17,5cm).
6. Obje polovice namažite Lino ladom nougat s po jedne strane.
7. 120 g marcipana temeljito pomiješajte sa sitno mljevenim pistacijama i razvaljajte na veličinu biskvita.
8. Pažljivo prebacite na jednu polovicu biskvita premazanu Lino ladom, a na nju položite običan marcipan razvaljan na jednaku veličinu.
9. Poklopite preostalom polovicom biskvita tako da namazana polovica ide na marcipan. Kolač poklopite nečim ravnim i težim i stavite u hladnjak na barem 2 sata.
10. Izvadite iz hladnjaka i narežite na duge trake dužine 20 cm i širine od 2,5-3 cm pa ih stavite na rešetku.
11. Maslac na laganoj vatri dobro zagrijte neprestano miješajući dok ne postane proziran pa ga prelijte preko natrgane čokolade. Čokoladu stavite da se rastopi na pari i miješajte dok ne postane potpuno glatka.
12. Otopljenom čokoladom dobro i pažljivo prelijte biskvit, pa ih ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada malo stisne.
Izvor: coolinarika.com
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar