subota, 3. lipnja 2017.

Čokoladna torta od palačinki



Hrpa palačinki s čokoladom na jednom mjestu! Ova torta od palačinki je dokaz da za odlične palačinke nisu potrebna niti jaja niti mlijeko!
Sastojci
3 šalice brašna
6 šalica vode (ili miješavina vode i kokosovog mlijeka)
2 žličice soli
3 paketića vanilin šećera
1 paketić cimeta
2-3 žlice ulja
ulje za pečenje (suncokretovo ili kokosovo)
1 velika čokolada za kuhanje
1/2 kocke margarina za kolače
Priprema
1.
Pjenjačom umutiti brašno, vodu, sol, šećer, cimet i 2-3 žlice ulja te ostaviti 15-20 minuta da odstoji.
Smjesa bi trebala biti dovoljno rijetka da relativno brzo pada sa žlice. Ako Vam se čini da je previše rijetka, dodajte još brašna.
2.
Smjesu vaditi vadilicom za juhu te peći na teflonskoj tavi s obje strane s malo ulja. Koristiti malo smjese kako bi palačinke bile što tanje.
Gotove palačinke stavljati na tanjur te poklopiti dok se druge palačinke peku i slagati ih jednu na drugu. (bitno je da su cijelo vrijeme poklopljene kako bi ostale meke)
3.
Kad su sve palačinke gotove, otopiti čokoladu za kuhanje i margarin na pari.
4.
Uzeti jednu palačinku, staviti ju na tanjur i tanko namazati otopljenom čokoladom. Zatim uzeti iduću palačinku i uredno ju staviti na već namazanu palačinku te i nju tanko premazati otopljenom čokoladom. Nastaviti dok ne potrošite sve palačinke.5.
*šećer i sol mijenjati po želji – smjesu je potrebno probati prije pečenja (sigurno je jer u smjesi nema jaja)
*umjesto vode može se koristiti bilo kakvo biljno mlijeko, preporučam domaće zobeno ili kokosovo mlijeko
*može se koristiti običan šećer ili bilo koja zamijena za šećer
*cimet nije obavezan
*u smjesu se može dodati i kakao prah ili 1/2 šalice kokosovog brašna ako se rade s namazom od kokosa
Posluživanje
Poslužiti sa sladoledom ili hladnom kremom od banane i kikiriki maslaca 🙂
coolinarica.com

Nema komentara:

Objavi komentar