SASTOJCI
Biskvit I i III
• 4 jaja
• 15 dag šećera
• 40 ml vode
• 1 žlica ekstrakta od vanilije
• 7 dag oštrog brašna
• 8 dag mljevenih prženih lješnjaka
Biskvit I i III
• 4 jaja
• 15 dag šećera
• 40 ml vode
• 1 žlica ekstrakta od vanilije
• 7 dag oštrog brašna
• 8 dag mljevenih prženih lješnjaka
Biskvit II
• 4 jaja
• 15 dag šećera
• 40 ml vode
• 10 dag oštrog brašna
• 5 dag kakaa
• 4 jaja
• 15 dag šećera
• 40 ml vode
• 10 dag oštrog brašna
• 5 dag kakaa
Ganache krema-bijela
• 300 g bijele čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja
• 300 g bijele čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja
Ganache krema-crna
• 200 g čokolade za kuhanje
• 500 ml slatkog vrhnja
• 200 g čokolade za kuhanje
• 500 ml slatkog vrhnja
Premaz
• 300 ml pekmeza od kajsija
• 300 ml pekmeza od kajsija
xxx
PRIPREMA
Biskviti I i III
Jaja dobro i dugo miksati sa šećerom da se dobije lijepa gusta i pjenasta masa.
Dodati brašno, lješnjake, ekstrakt vanilije i vodu , te sve lagano promiješati bez miksanja.
Peći na pek papiru u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 15-20 min.
Pekla sam u četvrtastom kalupu koji se sa strane otvara, a ima dimenzije 27×33 cm.
PRIPREMA
Biskviti I i III
Jaja dobro i dugo miksati sa šećerom da se dobije lijepa gusta i pjenasta masa.
Dodati brašno, lješnjake, ekstrakt vanilije i vodu , te sve lagano promiješati bez miksanja.
Peći na pek papiru u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 15-20 min.
Pekla sam u četvrtastom kalupu koji se sa strane otvara, a ima dimenzije 27×33 cm.
Biskvit II
Sve kao prva dva biskvita samo umjesto lješnjaka dodati kakao.
Sve kao prva dva biskvita samo umjesto lješnjaka dodati kakao.
Ganache krema bijela
Grijati 200 ml slatkog vrhnja do vrenja. U tome odmah otopiti bijelu čokoladu i ostaviti da se najprije prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u hladnjak na 2-3 sata uz povremeno miješanje.
Kad se krema ohladila i stisnula, izmiksati preostalo slatko vrhnje da bude čvrsto i u njega dodati masu s bijelom čokoladom, te još jednom sve dobro izmiksati.
Grijati 200 ml slatkog vrhnja do vrenja. U tome odmah otopiti bijelu čokoladu i ostaviti da se najprije prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u hladnjak na 2-3 sata uz povremeno miješanje.
Kad se krema ohladila i stisnula, izmiksati preostalo slatko vrhnje da bude čvrsto i u njega dodati masu s bijelom čokoladom, te još jednom sve dobro izmiksati.
Ganache krema crna
Grijati 200 ml slatkog vrhnja i u vrelo staviti tamnu čokoladu, daljnji postupak je identičan s postupkom za bijelu kremu. Tamna krema će vam se više stisnuti, ali možete je malo ostaviti na sobnoj temperaturi, pa je onda miksati sa šlagom.
Grijati 200 ml slatkog vrhnja i u vrelo staviti tamnu čokoladu, daljnji postupak je identičan s postupkom za bijelu kremu. Tamna krema će vam se više stisnuti, ali možete je malo ostaviti na sobnoj temperaturi, pa je onda miksati sa šlagom.
Slaganje
Biskvit I premazati pekmezom od kajsija u tankom sloju, na pekmez staviti pola bijele kreme, a potom biskvit II, na koji smo također stavili premaz i drugi dio bijele kreme. Na biskvit III dolazi pekmez i crna ganache krema. S istom kremom premazati cijelu tortu i ukrasiti poželji.
Ukoliko ovu tortu želite peći u kalupu drugih dimenzija vi ulazite u neku novu misiju i morate prilagođavati količine svojim potrebama…;););)
Biskvit I premazati pekmezom od kajsija u tankom sloju, na pekmez staviti pola bijele kreme, a potom biskvit II, na koji smo također stavili premaz i drugi dio bijele kreme. Na biskvit III dolazi pekmez i crna ganache krema. S istom kremom premazati cijelu tortu i ukrasiti poželji.
Ukoliko ovu tortu želite peći u kalupu drugih dimenzija vi ulazite u neku novu misiju i morate prilagođavati količine svojim potrebama…;););)
POSLUZIVANJE
Vrlo fina i pahuljasta torta koja je na prvi zalogaj sve oduševila.
Vrlo fina i pahuljasta torta koja je na prvi zalogaj sve oduševila.
Izvor: https://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar