četvrtak, 1. veljače 2018.

Help torta- jednostavna priprema



SASTOJCI
Biskvit I i III
• 4 jaja
• 15 dag šećera
• 40 ml vode
• 1 žlica ekstrakta od vanilije
• 7 dag oštrog brašna
• 8 dag mljevenih prženih lješnjaka
Biskvit II
• 4 jaja
• 15 dag šećera
• 40 ml vode
• 10 dag oštrog brašna
• 5 dag kakaa
Ganache krema-bijela
• 300 g bijele čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja
Ganache krema-crna
• 200 g čokolade za kuhanje
• 500 ml slatkog vrhnja
Premaz
• 300 ml pekmeza od kajsija
xxx
PRIPREMA
Biskviti I i III
Jaja dobro i dugo miksati sa šećerom da se dobije lijepa gusta i pjenasta masa.
Dodati brašno, lješnjake, ekstrakt vanilije i vodu , te sve lagano promiješati bez miksanja.
Peći na pek papiru u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 15-20 min.
Pekla sam u četvrtastom kalupu koji se sa strane otvara, a ima dimenzije 27×33 cm.
Biskvit II
Sve kao prva dva biskvita samo umjesto lješnjaka dodati kakao.
Ganache krema bijela
Grijati 200 ml slatkog vrhnja do vrenja. U tome odmah otopiti bijelu čokoladu i ostaviti da se najprije prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u hladnjak na 2-3 sata uz povremeno miješanje.
Kad se krema ohladila i stisnula, izmiksati preostalo slatko vrhnje da bude čvrsto i u njega dodati masu s bijelom čokoladom, te još jednom sve dobro izmiksati.
Ganache krema crna
Grijati 200 ml slatkog vrhnja i u vrelo staviti tamnu čokoladu, daljnji postupak je identičan s postupkom za bijelu kremu. Tamna krema će vam se više stisnuti, ali možete je malo ostaviti na sobnoj temperaturi, pa je onda miksati sa šlagom.
Slaganje
Biskvit I premazati pekmezom od kajsija u tankom sloju, na pekmez staviti pola bijele kreme, a potom biskvit II, na koji smo također stavili premaz i drugi dio bijele kreme. Na biskvit III dolazi pekmez i crna ganache krema. S istom kremom premazati cijelu tortu i ukrasiti poželji.
Ukoliko ovu tortu želite peći u kalupu drugih dimenzija vi ulazite u neku novu misiju i morate prilagođavati količine svojim potrebama…;););)
POSLUZIVANJE
Vrlo fina i pahuljasta torta koja je na prvi zalogaj sve oduševila.
Izvor: https://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar