Ova torta predivnog je izgleda i odlična je za svaku priliku. Preukusna je i nije teška za spremiti.
Potrebni sastojci za biskvit su:
8 jaja
140 g šećera
120 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
1 prašak za pecivo
Za premaz biskvita je potrebno 300 g džema od marelice.
140 g šećera
120 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
1 prašak za pecivo
Za premaz biskvita je potrebno 300 g džema od marelice.
Za kremu je potrebno:
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca
2 vrećice želatine
100 ml hladne vode
350 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
1 limenka kompota od marelica
Priprema se vrši na slijedeći način:
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca
2 vrećice želatine
100 ml hladne vode
350 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
1 limenka kompota od marelica
Priprema se vrši na slijedeći način:
Biskvit spremite tako što ćete u veću posudu staviti jaja, šećer i izmiješati mikserom. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i žlicom umiješajte u jaja. Dva lima za pečenje (40×31 cm) obložite papirom za pečenje i u njih ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite 15 minuta na 180 stepeni.
Pečene biskvite zarolajte u papir za pečenje i pustite da ohlade 20-30 minuta. Odmotajte biskvite, premažite džemom, ponovo zarolajte u papir i stavite u hladnjak dva sata. Ohlađene rolade narežite na kolutove debljine 1 cm. Okruglu zdjelu promjera 22 cm obložite folijom i u krug posložite 3/4 narezane rolade. Kremu ulijte u posudu. Na kremu posložite ocijeđene marelice iz kompota, a na marelice preostalu roladu. Šarlotu stavite u hladnjak na par sati da se krema stisne.Kremu spremite tako što ćete u posudu staviti 3 žumanjka, šećer, vanilin šećer i kuhati 4-5 minuta neprekidno miješajući. Onda dodajte maslac i lagano miješajući kuhajte nekoliko minuta i uklonite s pare.
Želatinu pomiješajte s vodom i neka odstoji pet minuta. Želatinu zagrijavajte da se otopi pa umiješajte u jaja. Krem sir promiješajte i umiješajte u smjesu. Slatko vrhnje mikserom istucite u šlag, a bjelanjke u čvrst snijeg. U jaja umiješajte šlag, a onda i snijeg od bjelanjaka.
http://receptzazdravzivot.info/
Nema komentara:
Objavi komentar