četvrtak, 1. veljače 2018.

Kremaste plazma kocke



SASTOJCI
Za biskvit
• 6 jaja
• 6 žlica šećera
• 6 žlica brašna
• 3 žlice kakaa
• 1,5 dl ulja
• 1 vanilin šećer (može i onaj okusa ruma)
• 1 prašak za pecivo
• Za preljev: 3 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu
• 30 dkg mljevenog plazma keksa
• 15 dkg šećera u prahu
• 4 dl milerama
• 2 dl slatkog vrhnja (hulala, hole ili neko slično)
• I još: 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
PRIPREMA
1. Za biskvit odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada ulje, kratko promiksati, pa dodati i kakao i brašno sa praškom za pecivo. Kuhačom umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine (35×28 cm je moj), poravnati i peći na 180ºC 25 min. Još vrući biskvit preliti ravnomjerno hladnim čokoladnim mlijekom. Pustiti da se sve upije i da se prohladi.
2. Za kremu miksati mileram sa šećerom u prahu, dodati plazma keks i na kraju posebno tučeno slatko vrhnje.
3. Ohlađeni biskvit premazati kremom. Preko svega staviti tučeno slatko vrhnje i dobro rashladiti. Poslužiti rezano na kocke.
Dobar tek!
Izvor: http://recipeci.com/

Nema komentara:

Objavi komentar