Čir na želudcu je izuzetno neprijatan i uporan problem koji se dugotrajno leči.
Ukoliko se ne otkrije i leči na vreme, posledice mogu biti izuzetno opasne.
Za lek protiv čira na želudcu je potrebno sledeće:
8 g milogleda
8 g čuvarkuće
3 g kadulje
3 g muške bokvice (Plantago Lanceolata)
3 g pelina
Priprema:
Sve biljke se stave u pola litre vode i drže se 12 sati potopljene. Nakon toga se čaj prokuva i još 10 minuta ostavi na toplom mestu. Potom se pomeša sa vodom u kojoj se potapala hrastova kora. Ovaj čaj treba uzimati 6 do 8 malih šolja dnevno. Čaj se uzima tri nedelje.
8 g milogleda
8 g čuvarkuće
3 g kadulje
3 g muške bokvice (Plantago Lanceolata)
3 g pelina
Priprema:
Sve biljke se stave u pola litre vode i drže se 12 sati potopljene. Nakon toga se čaj prokuva i još 10 minuta ostavi na toplom mestu. Potom se pomeša sa vodom u kojoj se potapala hrastova kora. Ovaj čaj treba uzimati 6 do 8 malih šolja dnevno. Čaj se uzima tri nedelje.
Uz ovaj čaj svakog sata treba uzimati po jednu kašiku razređenog rasola od kiselog kupusa, i to tako što se jedna kašika rasola razredit sa šest kašika vode. Obavezno u ishranu treba uključiti i mladi (sveži) kravlji sir koji treba uzimati po jednu kašiku svaka dva sata. Inače u ovom periodu osobe sa čirem na želudcu smeju jesti samo zelen s uljem i mlečne proizvode.
Nakon tri nedelje prestaje se piti ovaj čaj i rasol, a umesto njega treba početi piti sledeći čaj za koji su potrebne sledeće biljke:
8 g vrhova od koprive
8 g čička
8 g nevena
8 g solomonovog pečata
8 g troskota
4 kašike meda
Priprema:
Biljke i med se stave u pola litra vode i 12 sati drže potopljene. Nakon toga se prokuvaju, pa 10 minuta pare i procede. Zatim se u ovaj čaj doda 120 kapi tinkture od arnike, koja se priprema na sledeći način: u flašu se stavi osušeni cvet od arnike i prelije prepečenom rakijom, zatvori i ostavi na toplom mestu 2–3 nedelje.
8 g čička
8 g nevena
8 g solomonovog pečata
8 g troskota
4 kašike meda
Priprema:
Biljke i med se stave u pola litra vode i 12 sati drže potopljene. Nakon toga se prokuvaju, pa 10 minuta pare i procede. Zatim se u ovaj čaj doda 120 kapi tinkture od arnike, koja se priprema na sledeći način: u flašu se stavi osušeni cvet od arnike i prelije prepečenom rakijom, zatvori i ostavi na toplom mestu 2–3 nedelje.
Tinktura se tokom perioda stajanja treba više puta promućkati.
Ovaj čaj sa tinkturom arnike se zatim uzima svakog sata po jedna kašika sve dok čaj ne potroši.
Ovaj čaj sa tinkturom arnike se zatim uzima svakog sata po jedna kašika sve dok čaj ne potroši.
(tvojakuhinja.info)
Nema komentara:
Objavi komentar