ZAGREBAČKE KREMŠNITEŠta da kazem, brzo, lako, kremasto, fantastično!
Sastojci
– 250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za kremu:
– 1 Krema za kremšnite Dolcela
– 500 ml vode
– 250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za kremu:
– 1 Krema za kremšnite Dolcela
– 500 ml vode
Za šlag:
– 600 ml vrhnja za šlag
– 2 Šlagfixa
Za glazuru:
– 200 g čokolade
– 30 g maslaca
– 600 ml vrhnja za šlag
– 2 Šlagfixa
Za glazuru:
– 200 g čokolade
– 30 g maslaca
Priprema
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar