SASTOJCI
300 g cokolade
220 g butera
prstohvat soli
2 vanilina secera
1 mala kasika cimta
180 g secera
300 g cokolade
220 g butera
prstohvat soli
2 vanilina secera
1 mala kasika cimta
180 g secera
5 jaja
20 g brasna
100 ml vrhnja za kuhanje
130 g maskarpone sira
30 g secera u prahu
voce po zelji
kakao za dekoraciju
20 g brasna
100 ml vrhnja za kuhanje
130 g maskarpone sira
30 g secera u prahu
voce po zelji
kakao za dekoraciju
PRIPREMA
1. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 190°C
Kalup 26 cm pripremiti uljem premazati sa vrlo malo brasna posuti.
1. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 190°C
Kalup 26 cm pripremiti uljem premazati sa vrlo malo brasna posuti.
2. Cokoladu i buter nasjeci na sitnije i istopiti iznad pare mjesati cjelo vrjeme da se dobro sjedini.
Maci sa pare dodati cimt,vanilin secer,malo soli,secer i zicom sve dobro izmjesati.
Maci sa pare dodati cimt,vanilin secer,malo soli,secer i zicom sve dobro izmjesati.
3. Dodavati jedno po jedno jaje cjelo vrjeme mjesajuci i na samom kraju pazljivo dodati brasno.
Usuti tjesto u kalup i staviti da se pece35 minuta.Ohladiti ga u kalupu.
Usuti tjesto u kalup i staviti da se pece35 minuta.Ohladiti ga u kalupu.
4. Prije serviranja maskarpone dobro izmjesati sa secerom u prahu dodati izlupano slatko vrhnje i tim premazati kolac.
Ukrasiti po zelji sa vocem i kakom,moze isto cjela sa vocem samo,po ukusu.
Ukrasiti po zelji sa vocem i kakom,moze isto cjela sa vocem samo,po ukusu.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar