Sastojci
Tijesto
-250 g maslaca
-300 g brašna /najbolje pola oštrog pola glatkog/
Tijesto
-250 g maslaca
-300 g brašna /najbolje pola oštrog pola glatkog/
-5 žlica hladne vode
-1 žlica jabučnog octa
Nadjev
-mljeveni orasi / lješnjaci / bademi
-domaća marmelada
-1 žlica jabučnog octa
Nadjev
-mljeveni orasi / lješnjaci / bademi
-domaća marmelada
Priprema
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti pola sata u hladnjaku (može, ali i ne mora). Za nadjev pomiješati mljevene orahe/lješnjake/bademe sa domaćom marmeladom po želji. Tijesto razvaljati na debljinu 2 mm i rezati u kvadratiće 5 x 5 cm i u svaki staviti malo nadjeva i oblikovati kiflice.
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti pola sata u hladnjaku (može, ali i ne mora). Za nadjev pomiješati mljevene orahe/lješnjake/bademe sa domaćom marmeladom po želji. Tijesto razvaljati na debljinu 2 mm i rezati u kvadratiće 5 x 5 cm i u svaki staviti malo nadjeva i oblikovati kiflice.
Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i složiti kiflice. Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C oko 20 minuta dok kiflice blago ne porumene. Pečene kiflice malo ohladiti i uvaljati u šećer u prahu pomiješan s vanilin-šećerom.
Meni najdraži nadjev je lješnjak sa marmeladom od marelica ili mandarina.
Preuzeto sa: coolinarika.com
Meni najdraži nadjev je lješnjak sa marmeladom od marelica ili mandarina.
Preuzeto sa: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar