Sastojci
Korica:
3 x 5 belanaca
3 x 5 supenih kašika šećera (3 x 100 gr)
3 x 5 supenih kašika sitno mlevenih oraha (3 x 100 gr)
3 x 2 supene kašike brašna (3 x 50 gr).
Fil:
15 žumanca
15 supenih kašika šećera (300 gr)
Korica:
3 x 5 belanaca
3 x 5 supenih kašika šećera (3 x 100 gr)
3 x 5 supenih kašika sitno mlevenih oraha (3 x 100 gr)
3 x 2 supene kašike brašna (3 x 50 gr).
Fil:
15 žumanca
15 supenih kašika šećera (300 gr)
3 kesice pudinga od vanile
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
1,3 l svežeg mleka
300 gr karamel bombona
200 gr bele Milka čokolade
200 gr Milka čokolade sa seckanim lešnikom
200 gr šlag pene
300 ml kisele vode.
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
1,3 l svežeg mleka
300 gr karamel bombona
200 gr bele Milka čokolade
200 gr Milka čokolade sa seckanim lešnikom
200 gr šlag pene
300 ml kisele vode.
Priprema:
Pripremiti tri iste korice. Za pripremu jedne korice umutiti 5 belanca. U čvrst šam dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati mlevene orahe i brašno. Kašikom promešati dok se masa ne sjedini. Smesu sipati u četvrtasti pleh na pek papir. Koricu peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C. Pečene korice izvaditi iz pleha i prekriti krpom.
Pripremiti tri iste korice. Za pripremu jedne korice umutiti 5 belanca. U čvrst šam dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati mlevene orahe i brašno. Kašikom promešati dok se masa ne sjedini. Smesu sipati u četvrtasti pleh na pek papir. Koricu peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C. Pečene korice izvaditi iz pleha i prekriti krpom.
Torta nad tortama 5 Torta nad tortama 6Torta nad tortama 7 Torta nad tortama 8Torta nad tortama 9
Kada se korice ispeku pripremiti preliv. Staviti 300 ml mleka u šerpicu da se kuva. U vrelo mleko dodavati karamel bombone i mešati kašikom dok se bombone ne istope.
Vrućim prelivom preliti sve tri korice i ostaviti ih da odstoje najmanje 10 sati.
Za pripremu fila, u šerpu sipati 900 ml mleka i kuvati na tihoj vatri.
U drugoj činiji umutiti žumanca i šećer. Dodati puding od vanile i 100 ml mleka. Sve to umutiti mikserom i postepeno sipati u vrelo mleko uz neprestano mešanje žicom. Fil kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
U činiju staviti margarin i šećer u prahu. Penasto umutiti mikserom. U margarin dodavati ohlađen fil i mutiti mikserom.
Fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo narendati belu čokoladu a u drugi čokoladu sa lešnikom.
Promešati kašikom dok se masa ne sjedini.
Umutiti šlag penu sa kiselom vodom.
Jednu koricu staviti na poslužavnik i premazati je filom sa belom čokoladom a zatim i filom sa čokoladom sa lešnicima.
Postupak ponoviti za sve tri korice. Celu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.
Tortu staviti u frižider da se ohladi. Ohlađenu tortu iseći na parčiće i služiti.
Prijatno.
Kada se korice ispeku pripremiti preliv. Staviti 300 ml mleka u šerpicu da se kuva. U vrelo mleko dodavati karamel bombone i mešati kašikom dok se bombone ne istope.
Vrućim prelivom preliti sve tri korice i ostaviti ih da odstoje najmanje 10 sati.
Za pripremu fila, u šerpu sipati 900 ml mleka i kuvati na tihoj vatri.
U drugoj činiji umutiti žumanca i šećer. Dodati puding od vanile i 100 ml mleka. Sve to umutiti mikserom i postepeno sipati u vrelo mleko uz neprestano mešanje žicom. Fil kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
U činiju staviti margarin i šećer u prahu. Penasto umutiti mikserom. U margarin dodavati ohlađen fil i mutiti mikserom.
Fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo narendati belu čokoladu a u drugi čokoladu sa lešnikom.
Promešati kašikom dok se masa ne sjedini.
Umutiti šlag penu sa kiselom vodom.
Jednu koricu staviti na poslužavnik i premazati je filom sa belom čokoladom a zatim i filom sa čokoladom sa lešnicima.
Postupak ponoviti za sve tri korice. Celu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.
Tortu staviti u frižider da se ohladi. Ohlađenu tortu iseći na parčiće i služiti.
Prijatno.
http://receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar