Ovaj brzi kolač s makom možete smiksati za pet minuta. Kasnije ga još samo treba preliti čokoladnom glazurom, koju također možete napraviti za tren, od 150 g čokolade i malo ulja.
Sastojci:
Biskvit:
1 čaša* ulja
2 čaše šećera
2 vanilin šećera
4 žumanjka
2 čaše jogurta
Biskvit:
1 čaša* ulja
2 čaše šećera
2 vanilin šećera
4 žumanjka
2 čaše jogurta
2 čaše brašna
2 čaše mljevenog maka
1 prašak za pecivo
Čokoladna glazura:
oko 15 dag čokolade za kuhanje
1-2 žlice ulja
* Za mjeru koristiti čašu od 2,5 dcl.
2 čaše mljevenog maka
1 prašak za pecivo
Čokoladna glazura:
oko 15 dag čokolade za kuhanje
1-2 žlice ulja
* Za mjeru koristiti čašu od 2,5 dcl.
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za biskvit -šećer, ulje, vanilin šećer, žumanjke, brašno, mak, prašak za pecivo i jogurt.
Stavite u srednji pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 °C.
Pomiješajte sve sastojke za biskvit -šećer, ulje, vanilin šećer, žumanjke, brašno, mak, prašak za pecivo i jogurt.
Stavite u srednji pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 40 minuta na 180 °C.
Kad se ohladi ukrasite ga čokoladnom glazurom za koju na pari otopite čokoladu s par žlica ulja.
Napomena:
U mak kolač na čaše ne idu bjelanjci pa ih možete spremiti u zamrzivač za neki drugi kolač.
Napomena:
U mak kolač na čaše ne idu bjelanjci pa ih možete spremiti u zamrzivač za neki drugi kolač.
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba/
Nema komentara:
Objavi komentar