SASTOJCI:
280 g zobenih pahuljica
100 g kokosa
1 zlica maslaca
100 ml mlijeka
2 zlice secera u prahu
280 g zobenih pahuljica
100 g kokosa
1 zlica maslaca
100 ml mlijeka
2 zlice secera u prahu
KREMA
2 pudinga bourbon vanilija, Podravkina
1 zlica gustina
1 L mlijeka
120 g secera
150 g kokosa
1 vrecica zelatine
kokos za posipanje
2 pudinga bourbon vanilija, Podravkina
1 zlica gustina
1 L mlijeka
120 g secera
150 g kokosa
1 vrecica zelatine
kokos za posipanje
PRIPREMA:
Zobene pahuljice zavrtite par puta u multipraktiku. Dovoljno da ih napola sameljete. Istresite u plastiku i dodajte kokos i secer pa izmjesajte. Mlijeko zagrijte da bude mlako i u njemu otopite maslac. Kada se vec skoro ohladi i maslac otopi, dodajte u pahuljice i zamjesajte smjesu. Dodajite malo po malo mlijeka i vidite koliko ce vam trebati da dobijete smjesu odgovarajuce teksture. Kalup, 24 cm promjera, oblozite masnim papirom i utapkajte smjesu. Stavite u hladnjak da se stegne i napravite kremu.
Zobene pahuljice zavrtite par puta u multipraktiku. Dovoljno da ih napola sameljete. Istresite u plastiku i dodajte kokos i secer pa izmjesajte. Mlijeko zagrijte da bude mlako i u njemu otopite maslac. Kada se vec skoro ohladi i maslac otopi, dodajte u pahuljice i zamjesajte smjesu. Dodajite malo po malo mlijeka i vidite koliko ce vam trebati da dobijete smjesu odgovarajuce teksture. Kalup, 24 cm promjera, oblozite masnim papirom i utapkajte smjesu. Stavite u hladnjak da se stegne i napravite kremu.
Za kremu zakuhajte cca 800 ml mlijeka sa secerom i kokosom a u ostatku mlijeka izmjesajte puding i gustin. Dodajte puding u vrelo mlijeko i mijesajte dok ne zgusne. Stavite na stranu i pripremite zelatinu. Zelatinu namocite u maloj zdjelici sa 4 zlice hladne vode. Kada se stvrde, 10-20 sekundi ju zagrijte u mikrovalnoj da se otopi. Dodajte joj malo kreme, dobro promijesajte i sve vratite u ostalu kremu. Opet sve dobro izmjesajte i izlijte preko podloge u kalup. Hladite.
Prije nego krema potpuno stvrdne, pospite kokosom. Ako budete cekali da se ohladi, kokos se nece moci zaljepiti za kremu.
Dobar Vam tek!
Prije nego krema potpuno stvrdne, pospite kokosom. Ako budete cekali da se ohladi, kokos se nece moci zaljepiti za kremu.
Dobar Vam tek!
Izvor: www.scena.ba
Nema komentara:
Objavi komentar