Ova torta je pokupila sve pohvale tako da je toplo preporučujem!
SASTOJCI:
Za koru:
10 belanaca
prstohvat soli
10 kašika šećera
3 ravne kašike oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g kokosa
Za preliv kore:
100 ml mleka
Za krem:
10 žumanaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 g crne čokolade
150 g mlečne čokolade
50 ml mleka
125 g margarina
100 ml slatke pavlake
Za ganache glazuru od bele čokolade:
100 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Kora
Odvojite belanca od žumanaca. Dodajte belancima prstohvat soli i mutite mikserom postepeno dodavajući šećer, dok ne dobijete sjajan čvrst sneg.
U drugoj posudi prethodno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kokos, pa vrlo lagano umešajte špatulom u čvrst sneg od belanaca.
Rasporedite smesu u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom, i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta, dok kora lepo ne požuti.
Pečenu koru presecite po dužini na tri lente i poprskajte mlekom svugde ravnomerno.
Krem
Žumanca umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom u odgovarajućem loncu pa stavite da se kuva na pari, uz stalno mešanje varjačom.
Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava (15-20 minuta), a potom dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke i mleko, pa kuvajte još par minuta dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini.
Krem ohladite do sobne temperature a potom dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom.
Na kraju lagano umešajte i umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite kašikom.
Ganache glazura
Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri pa sačekajte da se malo prohladi.
Filovanje
Prvu koru premažite trećinom krema, stavite drugu koru, opet krem, treća kora i tortu završite kremom.
Odozgo premažite glazurom od bele čokolade i ukrasite po želji umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
SASTOJCI:
Za koru:
10 belanaca
prstohvat soli
10 kašika šećera
3 ravne kašike oštrog brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g kokosa
Za preliv kore:
100 ml mleka
Za krem:
10 žumanaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 g crne čokolade
150 g mlečne čokolade
50 ml mleka
125 g margarina
100 ml slatke pavlake
Za ganache glazuru od bele čokolade:
100 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Kora
Odvojite belanca od žumanaca. Dodajte belancima prstohvat soli i mutite mikserom postepeno dodavajući šećer, dok ne dobijete sjajan čvrst sneg.
U drugoj posudi prethodno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kokos, pa vrlo lagano umešajte špatulom u čvrst sneg od belanaca.
Rasporedite smesu u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom, i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta, dok kora lepo ne požuti.
Pečenu koru presecite po dužini na tri lente i poprskajte mlekom svugde ravnomerno.
Krem
Žumanca umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom u odgovarajućem loncu pa stavite da se kuva na pari, uz stalno mešanje varjačom.
Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava (15-20 minuta), a potom dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke i mleko, pa kuvajte još par minuta dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini.
Krem ohladite do sobne temperature a potom dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom.
Na kraju lagano umešajte i umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite kašikom.
Ganache glazura
Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri pa sačekajte da se malo prohladi.
Filovanje
Prvu koru premažite trećinom krema, stavite drugu koru, opet krem, treća kora i tortu završite kremom.
Odozgo premažite glazurom od bele čokolade i ukrasite po želji umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar