petak, 1. prosinca 2017.

Suza s orasima



SASTOJCI
tijesto
• 6 jaja
• 6 v.ž šećera u prahu
• 1 v.ž kakaa
• 2 v.ž oštrog brašna
• 1/2 praška za pecivo
za punjenje
• 15 dag mljevenih oraha(ili lješnjaka)
• 5 v.ž mlijeka
• 2 vanilin šećera
• 25 dag omekšalog margarina
• 3 v.ž šećera u prahu
• 2 veće banane
PRIPREMA
Odvojite žumanjke od bjeljanjaka. Stucite čvrsti snijeg od bjeljanaca.Žumanjke istucite s šećerom u prahu pa dodajte kakao,brašno i prašak za pecivo.Zatim u smjesu lagano umiješajte snijeg od bjeljanjaka.
Tijesto izlijte u veliku tepsiju od električne pećnice koju ste predhodno obložili pek-papirom i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva(pazite da vam ne bude predugo u pećnici i da vam ne bude suh )..Nakon pečenja oprezno uklonite papir te biskvit na polovici preklopite preko drvenog valjka i ostavite da se ohladi.
Mljevene orahe ukuhajte s mlijekom i vanilin šećerom uz stalno miješanje.Ostavite da se ohladi.Omekšali margarin izradite s šećerom u prahu pa ga žlicu po žlicu dodajte u smjesu od oraha.
Polovicu nadjeva stavite na polovicu tijesta,na sredinu stavite banane,dopunite ostatkom nadjeva i preklopite biskvit tako da izgleda poput suze.Ostavite najmanje 1 sat u hladnjaku.Lagano zašećerite prije posluživanja.
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar