Sastojci
– 300gr plazme ili petit keksa
– 3 pudinga vanilija
– 9 žlica šecera
– 300gr plazme ili petit keksa
– 3 pudinga vanilija
– 9 žlica šecera
– 1l mlijeka
– 200 gr maslaca ili margarina
– 1 vanilija bourbon
– 4 kašike kiselog vrhnja
– 4-5 banana
– 200 ml vrhnja za slag
– 200 gr maslaca ili margarina
– 1 vanilija bourbon
– 4 kašike kiselog vrhnja
– 4-5 banana
– 200 ml vrhnja za slag
Priprema
Staviti mlijeko,šećer i vaniliju šecer da provrije.A od 1l mlijeka odvojiti malo pa razmutiti puding.Skuhati puding i u vruće dodati maslac ili margarin.
Dodati i kiselo vrhnje. Kekse izlomiti na komade ne moraju biti sitni pa dodati u vruć puding. Dobro izmješati.
Staviti mlijeko,šećer i vaniliju šecer da provrije.A od 1l mlijeka odvojiti malo pa razmutiti puding.Skuhati puding i u vruće dodati maslac ili margarin.
Dodati i kiselo vrhnje. Kekse izlomiti na komade ne moraju biti sitni pa dodati u vruć puding. Dobro izmješati.
Tepsiju srednje veličine premazati margarinom pa istresti pola smjese. Banane preprezati na pola posuti limun sokom i poredati jednu pored druge.
Ostatak smjese staviti preko, poravnati i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi staviti preko umućeno slatko vrhnje.
Ostatak smjese staviti preko, poravnati i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi staviti preko umućeno slatko vrhnje.
Izvor: zlatnirecepti.work
Nema komentara:
Objavi komentar