SASTOJCI
Biskvit
• 7 jaja
• 7 žlica šećera
• 4 žlice vode
• 7 žlica brašna
• 1/2 praška za pecivo
• mrvica soli
Krema
• 250 g maslaca ili margarina
• 15-20 dag šećera (kako volite slatko)-ja sam stavila 15 dag
• 5 jaja
• 15 dag čokolade za kuhanje
Ukrašavanje
• 1/2 l hople, ili 2 vrećice šlaga
PRIPREMA
Priprema biskvita
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke pjenasto istući sa šećerom. Dodati vodu, 1 po 1 žlicu.
Umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Bjelanjke istući sa mrvicom soli u čvrsti snijeg, pa lagano umiješati u tijesto.
Izliti u nauljen i pobrašnjen kalup (ili u nauljen kalup na dno staviti papir za pečenje), pa peći na 180”C otprilike pola sata. Probati čačkalicom da li je pečeno – čačkalica iz biskvita mora izaći suha.
Pečen biskvit izvaditi iz kalupa i dobro ohladiti. Kada se ohladio, izdubiti ga tako da ostanu samo dno i bočne strane biskvita. Izvađeni dio biskvita izmrviti prstima.
Priprema kreme
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke tući sa šećerom da pobijele, pa staviti na paru (banja Mariju) i kuhati miješajući dok se žumanjci malo ne zgusnu.
Dodati izlomljenu čokoladu i stalno miješajući kuhati dok se čokolada ne otopi i masa malo zgusne.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa lagano dodati u gornju smjesu. Sve još malo kuhati na pari stalno miješajući, pa staviti hladiti.
Ako vam je lakše, možete na pari kuhati cijela jaja sa šećerom, pa dodati čokoladu.
U ohlađeno, dodati pjenasto tučeni maslac i izmrvljeni biskvit. Sve dobro smiksati i napuniti izdubljeni biskvit.
Premazati tortu po vrhu i okolo tučenim vrhnjem.
Ukrasiti po želji.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Biskvit
• 7 jaja
• 7 žlica šećera
• 4 žlice vode
• 7 žlica brašna
• 1/2 praška za pecivo
• mrvica soli
Krema
• 250 g maslaca ili margarina
• 15-20 dag šećera (kako volite slatko)-ja sam stavila 15 dag
• 5 jaja
• 15 dag čokolade za kuhanje
Ukrašavanje
• 1/2 l hople, ili 2 vrećice šlaga
PRIPREMA
Priprema biskvita
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke pjenasto istući sa šećerom. Dodati vodu, 1 po 1 žlicu.
Umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Bjelanjke istući sa mrvicom soli u čvrsti snijeg, pa lagano umiješati u tijesto.
Izliti u nauljen i pobrašnjen kalup (ili u nauljen kalup na dno staviti papir za pečenje), pa peći na 180”C otprilike pola sata. Probati čačkalicom da li je pečeno – čačkalica iz biskvita mora izaći suha.
Pečen biskvit izvaditi iz kalupa i dobro ohladiti. Kada se ohladio, izdubiti ga tako da ostanu samo dno i bočne strane biskvita. Izvađeni dio biskvita izmrviti prstima.
Priprema kreme
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke tući sa šećerom da pobijele, pa staviti na paru (banja Mariju) i kuhati miješajući dok se žumanjci malo ne zgusnu.
Dodati izlomljenu čokoladu i stalno miješajući kuhati dok se čokolada ne otopi i masa malo zgusne.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa lagano dodati u gornju smjesu. Sve još malo kuhati na pari stalno miješajući, pa staviti hladiti.
Ako vam je lakše, možete na pari kuhati cijela jaja sa šećerom, pa dodati čokoladu.
U ohlađeno, dodati pjenasto tučeni maslac i izmrvljeni biskvit. Sve dobro smiksati i napuniti izdubljeni biskvit.
Premazati tortu po vrhu i okolo tučenim vrhnjem.
Ukrasiti po želji.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar