četvrtak, 7. prosinca 2017.

Jednostavna keksi s narančom i mascarponeom



SASTOJCI
Za 22 keksa
90 g maslaca sobne temperature
40 g šećera
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
70 g mascarpone sira
1 žumanjak
korica 1 naranče
2 žlice limunovog soka
1 žličica praška za pecivo
185 g glatkog brašna
Za valjanje
30 g šećera
1 vanilin šećer
PRIPREMA
1. U zdjelu staviti maslac sobne temperature narezan na komadiće, šećer, vanilin šećer,
prstohvat soli, naribanu koricu naranče ili limuna, limunov sok i mascarpone sir. Miksati
dok se ne dobije glatka smjesa. Dodati žumanjak i dobro ga umiksati u smjesu. Potom
dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Ne miješati dugo, samo da se sastojci
povežu.
2. Tijesto podijeliti na 22 kuglice (20 g težina svake kuglice). U zdjelici izmiješati 30 g
kristal šećera sa vanilin šećerom. Svaku kuglicu uvaljati u šećer i slagati na lim obložen
papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 170°C ili dok s donje strane i po rubovima ne
počnu dobivati boju. Keksi se pri pečenju neće rašitiri niti pasti pa ako želite tanje
kekse, malo ih pritisnite špatulom. Pripaziti na vrijeme pečenja jer će se tanji keksi
kraće peći.
3. Kekse ohladiti pa spremiti u limenu kutiju.
Izvor:http://zlatnirecepti.work

Nema komentara:

Objavi komentar