subota, 16. lipnja 2018.

Lisnata rolada!



Sastojci
250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za nadjev:
2 žlice ulja
135 g luka
300 g miješanog mljevenog mesa
100 ml Prirodne mineralne vode Studenac
250 g rajčica
sol
papar
1 žličica crvene paprike u prahu
1 žličica Vegete pikant
1 žličica Vegete
1 kriška kruha (ili 1 žemlja)
6 jaja
25 g Kiselih krastavaca Podravka
Priprema
1.
Na ulju popecite nasjeckani luk.
2.
Dodajte mljeveno meso, 50 ml mineralne vode, nasjeckane rajčice i sve začine pa pirjajte na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari (oko 15 minuta). Ostavite da se ohladi 15-tak minuta.
3.
U jednu posudu stavite narezanu krišku kruha, jedno jaje i bjelanjak, na sitno nasjeckani kiseli krastavac i ostatak mineralne vodu i ostavite da se kruh natopi.
4.
Namočeni kruh dobro izgnječite rukama da dobijete finu smjesu.
5.
Dodajte mljeveno meso i promiješajte.
6.
Preostala jaja skuhajte, ohladite i ogulite.
7.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte, stavite nadjev, rasporedite cijela jaja i smotajte u štrucu.
8.
Premažite žumanjkom i pecite na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Poslužite uz pire krumpir i salatu po izboru.
Savjet
U smjesu možete dodati žlicu nasjeckanog peršina.
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar