Tamno-svijetli keksići hipnotizirat će vas svojim privlačnim izgledom, a oduševiti okusom. Odlični su u hladnim zimskim danima uz šalicu toplog napitka.
SASTOJCI
175 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
100 g maslaca
110 g šećera u prahu
175 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
100 g maslaca
110 g šećera u prahu
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
150 g Lino lade nougat
50 g popečenih lješnjaka
šećer u prahu za posipavanje
1 žlica mlijeka
150 g Lino lade nougat
50 g popečenih lješnjaka
šećer u prahu za posipavanje
PRIPREMA
U višu posudu stavite brašno, maslac natrgan na kockice i šećer u prahu.
U višu posudu stavite brašno, maslac natrgan na kockice i šećer u prahu.
Miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne bude podjednako mrvičasta, pa dodajte žumanjak i mlijeko te dobro promiješajte.
Tijesto rukom izradite u oblik kugle, pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena.
Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte u pravokutnik 30×20 cm i premažite Lino ladom nougat.
Lješnjak sameljite i pospite po Lino ladi.
Tijesto zarolajte da dobijete roladu i zamotajte ga u foliju ili papir za pečenje i spremite u hladnjak na 1 sat.
Lješnjak sameljite i pospite po Lino ladi.
Tijesto zarolajte da dobijete roladu i zamotajte ga u foliju ili papir za pečenje i spremite u hladnjak na 1 sat.
Uklonite foliju, a roladu narežite na kolutiće debljine 1 cm i posložite u lim na papir za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Čim keksiće izvadite iz pećnice, pospite ih šećerom u prahu i pustite da odstoje barem 15-20 minuta.
Poslužite uz topli napitak.
Poslužite uz topli napitak.
SAVJET
Ako keksiće spremate u zatvorenu posudu, prvo ih pustite da se dobro ohlade do sobne temperature kako se ne bi navlažili.
Ako keksiće spremate u zatvorenu posudu, prvo ih pustite da se dobro ohlade do sobne temperature kako se ne bi navlažili.
Izvor:coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar