ponedjeljak, 18. lipnja 2018.

Trobojni kolač



SASTOJCI
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera
12 žlica grisa
1 l mlijeka
2 pudinga vanilija
Još
petit buere keksi
tučeno vrhnje
PRIPREMA
1. Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
Ukoliko želite omiljeni okus i miris… cimet, anis, m.orščić… neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
2. U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.
3. U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).
Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.
4. Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.
Gore staviti tučeno vrhnje.
Posluživanje
Najbolje prija u ljetnim danima, dobro ohlađen uz čašicu hladne višnjevače.
Što se tiče šećera, preporučam da probate smjesu s višnjama, ako vam je dovoljno slatko, onako malo jače 😉 nemojte više dodavati šećera, u protivnom stavite na svaki puding po jednu žlicu.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar