SASTOJCI
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera
12 žlica grisa
1 l mlijeka
2 pudinga vanilija
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera
12 žlica grisa
1 l mlijeka
2 pudinga vanilija
Još
petit buere keksi
tučeno vrhnje
petit buere keksi
tučeno vrhnje
PRIPREMA
1. Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
Ukoliko želite omiljeni okus i miris… cimet, anis, m.orščić… neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
1. Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
Ukoliko želite omiljeni okus i miris… cimet, anis, m.orščić… neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
2. U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.
3. U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).
Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.
Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.
4. Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.
Gore staviti tučeno vrhnje.
Gore staviti tučeno vrhnje.
Posluživanje
Najbolje prija u ljetnim danima, dobro ohlađen uz čašicu hladne višnjevače.
Najbolje prija u ljetnim danima, dobro ohlađen uz čašicu hladne višnjevače.
Što se tiče šećera, preporučam da probate smjesu s višnjama, ako vam je dovoljno slatko, onako malo jače nemojte više dodavati šećera, u protivnom stavite na svaki puding po jednu žlicu.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar