petak, 10. studenoga 2017.

Ako imate ovakve pete, ovo je 100% jeftno i efikasno rješenje!



Usljed toplog vremena dolazi do sušenja kože, a zatim i do njenog pucanja.
Kako bi st eto riješili, ljudi obično idu u skupe salone, što im pored novca oduzima im i vrijeme.
Probajte prirodne načine koji su 00% pouzdan, prirodan i jeftin načini
Međutim, postoji jedan 100% pouzdan, prirodan i jeftin način za rješavanje ovog problema.
Sastojci:
4-5l tople vode
2 kašike sode bikarbone
Sredstvo za vlaženje
Četka, plovućak ili meka spužva
Etarsko ulje lavande (po želji)
Priprema:
Uzmite lavor s vodom i sipajte sodu bikarbonu u njega zatim ostavite da se , u potpunosti rastvori. Postarajte se da voda ne bude ni vruća ni hladna,dodati par kapi etarskog ulja lavande, te držati stopala u vodi 15 minuta a onda ostružite mrtve slojeve kože. Zatim dobro operite noge i namažite je sredstvom za vlaženje, nakon toga obucite čarape na noge kako bi se vlaga upila u kožu i nosite ih nekoliko sati.
Možete ponavljati ovaj tretman dvaput sedmično,u zavisnosti koliko je koža oštećena, a ljeti je dovoljno da ga sprovodite dvaput mjesečno. Možete napraviti i pastu od sode bikarbone i vode i da je primenjujete na koži prije struganja.
Pored ovog recepta možete koristiti i ovo:
1. Biljna ulja
Mnoga biljna ulja se mogu koristiti za liječenje ispucalih peta. Za najbolje rezultate, koristite ulje prije odlaska na spavanje.
Prvo operite stopala. Zatim nanesite ulje. Obucite čiste čarape i ostavite preko noći. U jutarnjim satima, pete će biti mekše. Ponovite to nekoliko dana zaredom.
2. Rižino brašno
Piling kože na stopalima pomoći će u uklanjanju mrtvih stanica. Rižino brašno se može koristiti kao piling.
Pomiješajte šaku brašna s par žlica meda i octa. Ako je stanje s petama loše, dodajte i žlicu maslinovog ulja.
Namočite noge u vodu na desetak minuta, a zatim napravite piling.
3. Margosa (Indijski jorgovan)
Lišće margose ima fungicidna svojstva koja su učinkovita.
Zgnječite pregršt indijskog jorgovana i dodajte tri žličice kurkume te napravite smjesu. Nanesite smjesu na pukotine i ostavite pola sata. Operite stopala u toploj vodi.
4. Limun
Kiselina koja se nalazi u limunu može biti učinkovita u ublažavanju grubih područja.
Nanesite limunov sok na područja gdje imate grubu kožu. Alternativno, možete potopiti stopala na 10 do 15 minuta u toploj vodi. Izbjegavajte korištenje vruće vode.
Nakon toga isperite stopala koristeći sapun.
5. Ružina voda (vodica) i glicerin
Kombinacija ružine vode i glicerina može biti učinkovit tretman za ispucale pete. Glicerin omekšava kožu, a to je i razlog zašto se koristi u kozmetici. Ružina voda sadrži vitamine A, B3, C, D i E, i antibakterijska svojstva.
Dovoljno je pomiješati jednake količine, te smjesu utrljati na pete.
6. Parafin (vosak)
Ako je stanje peta loše i, tretman može osigurati olakšanje.
Pomiješajte vosak dok se topi na s kokosovim uljem. Ostavite da se ohladi. Za najbolje rezultate, nanesite prije nego odete u krevet.
7. Banana
Zrele banane su jedan od najjeftinijih kućnih lijekova. Napravite kašu od jedne banane.
Očistite stopala te nanesite kašu od banane. Držite 10 do 15 minuta, tako da koža može apsorbirati hranu. Operite noge toplom vodom, a zatim ih potopite u hladnu desetak minuta.
Ako postupak ponavljate , trebali biste se riješiti ispucalih peta.
8. Med
Med ima antibakterijska svojstva.
U posudu za noge natočite toplu vodu do pola. Zatim dodajte šalicu meda. Namačite noge u vodi 15 do 20 minuta. Isperite stopala.
9. Topla slana voda
Ako imate ispucale pete, važno je posvetiti pozornost i zadržati pete hidratiziranima. Razmazite stopala tako da ih namačete u toploj, slanoj vodi 10 do 15 minuta. Zatim stavite noge u hladnu vodu.
Nakon toga nanesite na stopala kremu ili vazelin. Za najbolje rezultate, obucite čarape.
10. Vazelin
Vazelin koristite na suhoj koži. Nanesite na grube dijelove. Korištenjem vazelina omogućavate stopalima da budu mekana. Raznim pilinzima možete uklanjati odumrle stanice kože.
Radite to redovito, a nakon toga nanesite malo vazelina. Nakon nanošenja vazelina obucite pamuče čarape. Samim time pomoći ćete petama da ne pucaju. Za najbolje rezultate, pokušajte ponavljati princip svaku noć.
Već pri prvim znakovima , isprobajte ove tretmane za vraćanje meke kože. Također, održavajte tijelo hidratiziranim. Pijte puno vode i unesite namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama.
(priroda.biljni-lijek.space)

Nema komentara:

Objavi komentar